Kyrkogården

Här hedrar vi minnet av de bästa snacksen som tyvärr gått ur produktion – i hopp om att de återigen kommer tillbaks!

olwbig

OLW Big Cut Sweet & Smokey BBQ

Skrivet av: Glenn

Why, OLW, why?! Dessa chips var min guldstandard när det kom till söta BBQ chips, en av mina favoritsorter bland chipssmaker. De var till och med bättre än Svenska LantChips Grillat! Flera år har passerat sedan jag sist såg skymten av Big Cut chipsen, men sorgen är lika stark än idag. OLW har bara sjunkit lägre och lägre i mina ögon sedan dess. Alla andra chipssorter drar iväg på spännande och innovativa nya experiment och smakhöjder, men OLW verkar vara fast i det förflutna. Fast inte ens i deras bättre förflutna, som Big Cut-serien, utan de ligger och skräpar nere i kryddsnålhetens rike. Snälla OLW, jag ber er, lär er från era misstag och återinför Big Cut Sweet & Smokey BBQ och låt den lyfta er till nya höjder, bort från medelmåttighet och snåleri.

almondpnt

Almondy Mandeltårta med jordnötter och kolasås

Skrivet av: Danne

Jag minns med sorg en svunnen tid då Almondy spelade i högsta dekadensligan med den här underbara tårtan. Nu verkar den ha lämnat butikerna för gott, och producenten har åkt ner till den lägsta ligan av snacks, där den riktiga dyngan bland produkter krigar med vegansnacks och annat tvivelaktigt man helst inte vill stoppa i munnen. Hur kunde det bli såhär, Almondy? HUR kan man stoppa produktionen av en sån här fullträff? Den var så god att jag t.o.m köpte en och tog med på bio. Förtäringen gick finfint tack vare en sked jag gamade från en icke namngiven indisk restaurang. Folket kräver att produkten kommer tillbaks! Åtminstone jag. Who’s with me?

lindt

Lindt Creation Coconut

Skrivet av: Danne

Till skillnad från Fazer så verkar allt Lindt röra vid bli till guld. Deras creationserie är helt otrolig, och kungen på tronen är coconutsmaken. Det blir helt enkelt inte bättre än så! Det här är choklad som när den är som bäst! Smakerna choklad och kokosnöt blandas här till perfektion och ackompanjeras av en underbart varierad mouthfeel tack vare själva utformningen där man har kokossmaken som fyllning. Vad gör då butikerna? Tar bort den.. Suck. Och in kommer massor av annat lågkvalitativt skit. Man blir verkligen deprimerad. Förstår de inte snacks alls?? Det är usel signalpolitik mot kunderna. Eftersom creation coconut finns kvar på Lindts hemsida så lever hoppet vidare, den verkar inte tagen ur produktion iaf. Man får dock hoppas att butikerna i umeå åter sätter sina hjärnceller i produktion och köper in den igen. Yes, stora coop – I’m talkin’ about YOU.

tiger

Bonjour Tigerdonut

Skrivet av: Danne

Det var med tungt hjärta jag nyligen var inne på Bonjours hemsida och febrilt letade igenom deras donutsortiment efter tigerdonut – men utan resultat. Slutsatsen är att den tyvärr förpassats till kyrkogården. Varför ta bort en sån fullträff? Den var definitionen av extravagans och förträfflighet. Kanske deras VD tyckte den var för god? Enbart snacksgudarna har svaret. Donuten var perfekt gräddad, och den utsökta degen var listigt nog fylld med en tjock kanal av nutella! Ja, ni läste rätt. Man kan ju bara be att bonjour tar sitt förnuft till fånga och åter sätter det i produktion. RIP.

Ben-Jerrys-BlueberryRIP-

Ben & Jerry’s Greek Frozen Yoghurt Blueberry Cheesecake

Skrivet av: Danne

VARFÖR, B&J, VARFÖR? Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det. Det här var en av de klart bästa smakerna som nånsin tagits till Sverige. Och vad gör man? Fasar ut den. Suck. Man borde istället tagit bort den medelmåttiga och tråkiga caramel chew chew eller den kraftigt överskattade cookie dough. Den här glassen hade så många oanade positiva fördelar! Basen var i frozen yoghurt så inte bara var den pyttelity nyttigare – smaken levererade en frisk och oväntad krispig syrlighet som bröt av perfekt mot resten av det tunga artilleriet som en rejäl snackskväll har i sitt sköte. Efter ett par skedar var man lite återhämtad och redo att fortsätta matchen! Konsistensen var inte lika tung som deras vanliga glass, och blåbären i kombination med kexen var en otroligt bra duo i halvfruset tillstånd. Den var mitt hemliga vapen under många kvällar. Rest in peace.

One comment

  1. Håller med när det kommer till OLW Bigcut. Detta var ibland dom bästa Chjpsen på marknaden. I övrigt är OLW chips inget märkvärdigt. Återstarta produktionen av Bigcut och jag kommer tillbaka som OLW kund.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.