Ben & Jerry’s Waffle Cone Together

Dannes Recension

Dagen vi alla väntat på är här! Jag menar inte att Håkan Hällström äntligen beslutat att lägga sin ”sång”karriär på hyllan, utan att Ben & Jerry’s släppt en av sina 2 nya smaker i år: Glassen som förhoppningsvis ska rädda märkets ansikte efter två katastrofala magplasksfiaskon med fairway to heaven och den sugiga Topped Love is.

2019 var en stor besvikelse för B&J. Smakerna man tryckte ut ur laboratoriet var långt under medel för vad man brukar tillverka, och jag började tvivla starkt på deras framtid. Under tiden släppte deras stora konkurrent Häagen-Dazs minst tre riktigt bra smaker och jag kunde konstatera att för min del så övertog de kungaposten på glasstronen och petade ner B&J till nr 2. Och som alla vet: 2nd place is first loser. Är 2020 året som man tar tillbaks kungakronan från Häagen-Dazs? Eller är deras nya smak värre än en tugga mögligt coronabröd? En fingervisning om det kan komma vid första skedens smakprov. Så låt oss ta reda på det!

Första intrycket ser bra ut. Glassen har en ljus beige färg, och den krämiga kompakta konsistensen verkar sitta bra enligt trogen vana. Hur funkar våffelbitar och kola tillsammans då? Alldeles underbart faktiskt! Kolan är lagom salt, kanske lite saltare än i core-versionerna, men inte sådär hipstersalt. Det här är verkligen comfort snacks, gott folk! Smaken är mild och runt, och skriker till smaklökarna att ”kom in i värmen och hoppa runt på vår äng av sockervadd!”. Jag skulle säga att smaken påminner mycket om en av de absolut godaste smakerna av B&J jag någonsin testade (under en utbytestermin i Singapore).

Här gör jag bedömningen att B&J satsar på ett ganska säkert kort för att komma in i matchen igen. Smaken är en som troligtvis passar nästan alla, men ändå är lite ovanlig. Helt klart värd att köpa, och det bästa man presterad på över 1.5 år. Fortsätt så B&J!

Mitt betyg: 8.2
Det räcker gott till silverplacering!

Återköp: Det kan tänkas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.