Confiserie Firenze Kärleksmums

Dannes Recension

Som en självutnämnd expert på mjuka kladdiga bakverk har jag viss erfarenhet av kärleksmums och andra brownieliknande produkter. Idag kastar jag blicken på en produkt med det något märkliga namnet som kombinerar Franska, Italienska och Svenska – inte helt otippat hittas den bland Liedls obskyra hyllor. Blir det succé some med deras oväntat goda glass från Gelatelli, eller blir det en plump i protokollet för the ripoff kings?

Den tydliga konkurrenten här är Hägges kärleksmums. Förvisso har jag inte recenserat den, men smaken finns tydligt kvar i minnet sedan de gjorde comeback i den lokala coopbutiken och deklarerade på förpackingen att de slopat två e-ämnen. En mycket trevlig och fin bedrift, som konstigt nog inte uppskattades av butikens inkompetenta chef eftersom den försvunnit från hyllorna nu igen.

Lyckas Liedls variant komma nära Hägges? Inte riktigt. De är ganska mjuka och fina, men tyvärr litre för torra för att kunna utmana saftigheten hos konkurrenten. Det finns även en viss smakskillnad där man tydligt kan känna att Hägges har bättre kvalitet och smak rakt igenom. Ett gott försök, men det får bli tillbaks till ritbordet för confiserie firense.

Mitt betyg: 4.5

Återköp: Nej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.