Schysst Käk Klassisk Kebab

Dannes Recension

Kärt barn har många namn, och fler producenter börjar nu få upp ögonen för den populära ingridiensen. I definitiv marknadsledande position har vi praktexemplaret från Västerås Kebab, och visst blir det intressant att se om nykomlingen schysst käk lyckas utmana. Längst ner på listan hittar vi producenten Norrbottensgården som med sin ”kebab” tyvärr missat helt poängen med vad en äkta snacksare förväntar sig att få när man spankulerar in på sitt lokala sunkiga pizzahak för att stävja en ordentlig kebabcraving.

Det finns mycket att gilla med schysst käk redan vid anblicken av förpackningen. Ni ser väl vad det är va? Just det: texten ”en Svensk tradition”. Det säger mig att företaget inte köper bilden som tyvärr målas upp av SAS genom sin repulsiva reklamfilm där man fastslår att de skandinaviska länderna ”inte har någon egen kultur”. Vem som helst med lite koll vet såklart att kebab nu finns djupt rotad i den svenska snackskulturen! Vi får väl hoppas att förrädarna på SAS inser sitt klavertramp och utfärdar en ursäkt samt sparkar PR-byrån som ansett att det smartaste draget att vinna nya kunder och höja bilden av företaget är att förolämpa sina kunder (likt Gilettes motbjudande attack mot män).

Köttet då? Riktigt gott! Förpackningen rymmer en perfekt portionsstorlek, och jag tillagade den genom en smärre smyggrillning i ugnen för att få en fin yta – precis som jag gjorde med västerås kebab. Smaken är mycket nära, men jag skulle ändå ge västerås kebab en liten edge, kanske pga kryddningen? Fler smakprov och experiment utlovas dock! Men det viktigaste är åndå att man får vad man betalar för och förväntar sig. Kebab ska vara det där roterande dönerköttet, inte hackade bitar av torr fläskfilé som vissa producenter och sämre pizzerior försöker komma undan med.

Mitt betyg: 8.8
Strax bakom ledarna från västerås kebab. Betyget skulle dessutom höjas något om priset sänktes – 45 kr för en förpacking är ärligt talat lite väl dyrt.

Kombinera med: Det borde vara en självklarhet, men någon form av vitlökssås. Rydbergs är given, men även schysst käks egna kan vara ett passande alternativ

Återköp: Definitivt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.