ICA Vitlökssås

Dannes Recension

Idag tittar vi på ICAs vitlökssås och hur den står sig mot mästerverket Rydbergs Vitlökssås – den helige kebabgudfadern som även funkar i sallad och inte minst på pizza. Lyckas ICAs sås ha en chans?

Öppnar man locket på burken kan man direkt se att såsen är väldigt fast – ett tecken på antingen hög fetthalt eller en kopiös mängd tvivelaktiga tillsatser som xantangummi. Såhär i efterhand får jag medge att jag aldrig läste innehållsförteckningen, men såsen är definitivt väldigt fet. Konsistensen (och faktiskt även smaken) påminner väldigt mycket om aioli, vilket i mina ögon är lite negativt eftersom jag tycker att aioli är en separat och egen kategori av såser med ganska speciell nisch.

Smaken framhäver mycket riktigt både persilja och ramslök, så på den punkten är ICA ärliga. Kan man då ha en chans mot rydbergs variant? Inte den blekaste. Motståndaren här är totalt överlägsen på alla punkter, speciellt med den mycket utpräglade vitlökssmaken och speciellt i konsistensen som t.o.m har hackade bitar av inlagd vitlök. It’s a no brainer, folks! För såskonsumenten som ökat svångremmen den senaste månaden finns också ett magrare alternativ från felix. Det kan vara en produkt att kika på om vågen rörst sig i fel riktning ett tag.

Vill man ha en liknande typ av sås som passar till kebab men som inte smakar lika mättat som ailoi finns även green & garlic från Max – även den en mycket godare sås än vad ICA här lyckas pumpa ut.

Mitt betyg: 4.7
Såsen påminner för mycket om aioli i mina ögon för att leva upp till den högt ställda ribban satt av rydbergs
.

Kombinera med: Skaldjur, stek och i viss mån sallad. Skulle dock inte rekommendera den till pizza eller kebab

Återköp: Nej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.