Tyrrell’s Furrows Cheese & Pickled Onion

Dannes Recension

Ett intressant märke jag nyligen upptäckte i en lokal ICA-butik är Tyrrell’s. I den här recensionen ger vi oss in på att betygsätta smaken som jag ofta väljer då jag upptäcker en ny tillverkare – självklart någon med ost.

Påsens framsida pryds av texten ”deep ridges, full on flavour”, vilket även var ett påstående som OLW gjorde med deras tragiskt utfasade big-cut serie, som var riktigt bra. Jag tycker att det är ett något märkligt påstående att chips med djupa räfflor skulle ge mer smak. Borde det inte vara tvärtom? Som den civilingenjör jag är, tycker jag det är mycket mer rimligt att utgå ifrån att den upplevda smakintensiteten beror på hur stor area av tungan som kan täckas i direkt kontakt med chipsets paralella yta där kryddan befinner sig. Ett chips med dupa räfflor skulle enligt det antagandet ge mycket mindre total ytkontakt med tungan jämfört med ett chips vars yta är slät.

Mycket riktigt verkar det som om lurendrejarna på Tyrells hoppas över fysiklektionerna i skolan, eftersom chipsen faktiskt är tämligen smaklösa. En otroligt klent smakande cheddar, helt utan bett. Smakprofilen är ointressant och chipsen smakar tämligen svagt och tråkigt. Synd! Bortkastade pengar. Satsa hellre på Bjäre Cheddar – så ska riktiga cheddarchips smaka. Move along folks! Nothing to see here..

Mitt betyg: 4.2
Vilseledande förpackning som utlovar en fin smakupplevelse som inte alls kan mötas av produkten i påsen. Fiasko.

Återköp: Knappast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.