3 Vänner Hallon & Vit Choklad

Dannes Recension

På vissa välsorterade butiker kan man numera hitta glassmärket 3 vänner. Jag blev riktigt nyfiken då jag såg en text på förpackningen där man med all rätt skanderade mot att tillverka glass med luft inblåst I smeten. Märket startades av tre glassälskande kompisar, som fullt förståeligt fick nog av vissa tillverkares (host.. SIA, GB, host..) myglande fasoner att fylla glassmeten med industriella tillsatser och pumpa in luft för att blåsa den intet ont anande konsumenten på dyrvar råvara. De köpte hem en glassmaskin och gav sig på egen tillverkning. Resultatet blev en kompakt och krämig glass med densitet på ca 1g/ml och enbart naturliga äkta råvaror. Man skulle kunna säga att 3 vänner är en nordisk kopia av en blandning Ben & Jerrys + Häagen-Dazs. Vilket såklart placerar märket på en plats av hög förväntning!

3 vänners glassar finns också i lite olika varianter. De har smaker med mindre socker. För de konsumenter som med hull och hår sväljer smygvinklade näringsdokumentärer baserade på tvivelaktig forskning, och gillar fake snacks med mycket äckligare smak (vi talar såklart om veganerna), har 3 vänner också ett par produkter på lager.

Själv slog jag till på smaken med hallon och vit choklad! What could go wrong with that? Vid öppnandet av locket kunde man tydligt se att ungefär hälften av glassen var vit vanilj och andra halvan rosaröd från hallon. Smeten var riktigt vackert krämig och tung, precis som förpackningen utlovat! runt om I glassen hittades konstigt formade bitar av vit choklad. Här har man en smet som påminner mycket om Ben & Jerry’s och Haagen-Dazs höga kvalitet, men det är ändå något ganska annorlunda med den. Det är svårt att förklara, men det känns något mer kristallisk – inte nödvändigtvis på ett negativt sätt. Smaken satt riktigt bra, I samma liga som de två nyligen nämnda konkurrenterna. Det blir nog mer en fråga för konsumenten själv vilken textur på smeten man gillar mer.

Om jag ska hitta något att anmärka på så är det främst två saker: hur man skött exekveringen av att blanda hallon och vit choklad I samma tub. Hallonsmaken är helt och håller homogeniserad med glassen. Jag hade själv gärna sett lite mer variation här med t.e.x syltklickar eller bitar av hallon. Jag tycker också att hallonsidan är lite väl syrlig. Sen måste jag också kommentera på att metoden att helt enkelt ösa ner hackade chokladbitar I glass (vare sig vit choklad eller mörkare) inte är det optimala sättet. Glassens temperatur gör att chokladen tappar extremt mycket smak och blir ganska onjutbar. Kan vi inte enas om att sluta med den praxisen? Om man vill ha ren coklad I glassen ticket jag Ben & Jerry’s topped (eller Magnums piratkopierade cracked) variant är den tveklöst bästa metoden.

Mitt betyg: 7.1
Ett positivt första intryck av smaken, trots att jag inte tycker man levererade fullt ut enligt smakkombinationens sanna potential.

Återköp: Ja jag vill gärna prova någon annan av deras kreationer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.