OLW Naturchips Cidervinäger Och schalottenlök

Dannes Recension

OLW hade ett mycket tufft år 2019. Man insåg att man blivit ståendes med hängkulorna i brevlådan medan konkurrenterna (speciellt estrellas västkustserie) tryckt ut produkter som var totalt överlägsna de egna, sorgligt snålkryddade smakerna. Har man lyckats få ordning på sin “frank & beans” och vända skutan för 2020 i och med den nya smaken i naturchipsserien?

Det ska mycket till om man ska misslyckas med en vinägersmak. Så vitt jag vet har OLW aldrig försökt sig på det innan, men om det är något märke som jag skulle gissa har stor sannolikhet att schabbla till det så är det just OLW. Påväg hem från butiken kunde jag inte släppa tanken på de bedrövliga cidervinägerchipsen från Piper – jag visste att det fanns en viss sannolikhet att OLW’s skulle kunna vara ännu sämre, med tanke på vad man presterat det senaste året.

Som tillbehör hade jag vitlöksdipp, en erkännt bra kombination till vinäger. På sedvanligt vis öppnade jag chipspåsen från botten. Till skillnad från de glada amatörsnacksarna vars “estrellaryck” (a.k.a vanligt sätt at öppna) sker på toppen, vet de erfarna professionella tungviktssnacksarna att de godaste chipsen med mest krydda har störst chans att påträffas nära botten. Det vara bara att sätta tänderna i första chipset! Jag blundade och förväntade mig det värsta, men blev mycket positivt överraskad!

Gomseglet slog bakåtvolt och smaklökarna jublade, det här var riktigt bra! Syrligheten satt klockrent, och man anade en mycket trevlig ton av sötma från löken. En totalt oväntad näve av smaknjutning måttad rakt i solar plexus! Inte alla alls OLW, om man fortsätter såhär under året så kommer man plocka hem många delar av marknaden man förlorat under 2019 års inkompetent smaksättande.

Mitt betyg: 8.8
Det är OLW’s starkaste produkt på flera år – ytterligare smakprov måste nog utföras innan jag vågar utlova guldbetyg, men det finns inom räckhåll!

Återköp: JA tack, äntligen något värt att köpa från OLW!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.