Gelatelli Premium Bourbon Vanilla

Dannes Recension

Ett MYCKET svårt val..

Wow. Jag vet inte var jag ska börja, men till att börja med kan jag konstatera att den här glassen från liedl’s rip off king gelatelli verkligen är svår att ogilla – trots att det finns nästan lika gott om skäl till att ogilla den som det finns att ogilla postkodlotteriet.

Jag erkänner att jag gick in med viss skepsis. Dels för att den billiga plastförpackningen i GB-bigpack liknande utseende sänkte förväntningarna, men dels också att jag la märke till förhållandet mellan vikt och volum. Trots en 1L förpackning vägde den enbart 500g, vilket av tidigare erfarenhet direkt skvallrar om en myglande tillverkningsmetodik av luftinblåsning för att snåla på råvaran (som t.e.x SIA Glass tyvärr ofta befattar sig med).

Å andra sidan så överraskade gelatelli extremt med deras cookies & cream. Den glassen, vilket var en uppenbar piratkopia av häagen-dazs cookies & cream, lyckades spöa många glassar från både Ben & Jerry’s och Häagen-Dazs, vilket är väldigt sällsynt nuförtiden.

Efter att ha vägt för och nackdelar noga, smekte jag in en sked av glass i munnen. Vaniljtonen slog mig klockrent, och texturen var mycket bättre är jag förväntat, trots att den var uppenbart luftigare och inte lika kompakt som en ÄKTA premium fransk gräddglass med densitet 1 g/ml. Jag blev tvungen att konstatera att det var en produkt som lyckats där både SIA och GB totalmisslyckats. Jag konstaterade att trots att jag önskat att smeten var med tjockare och ärligt tillverkad, så kunde jag inte förneka att glassen faktiskt var väldigt god – något man inte kan säga om GB’s “fikaglass” serie med pinsamt urvattnat smakande försök att kopiera Ben & Jerry’s. Jag ville inte tycka om den, men smaklökarna röstade ja!

Mitt betyg: 8.1
Tänk bara hur GOD den hade kunnat vara om man inte blåst in luft i smeten? Troligt guldbetyg.

Återköp: Nej. Min smak är ändå 100% för ärligt tillverkad smet av rätt densitet
.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.