Ritter Sport Peppermint

Dannes Recension

Som ett fan av mintchoklad kunde jag inte neka min nyfikenhet att slå till på en förpackning under ett spontantbesök på Liedl. Oavsett vad man tycker om det ytterst motsägelsefulla valet att kalla produkten sportig så kan man inte förneka att märket funnits med i sveriges snacksutbud länge. Min förbestämda uppfattning är dessutom att ritter är något av ett kvalitetsmärke – stämmer det även efter provsmakningen?

En av variablerna som påverkar min smakupplevelse av choklad är konstigt nog storleken på rutorna i förpackningen. Jag tycker personligen det har en väldigt avgörande effekt på hur väl smaken tas emot i munnen under själva konsumeringen. Som exempel kan vi nämna märket med loggan vars typsnitt troligtvis är fulast i hela butiken – jag pratar såklart om marabou. Jag föredrar mycket starkt upplevelsen av deras större chokladkakor framför de mindre trots att det kan röra sig om exakt samma choklad. I fallet med ritter så tycker jag att man ligger ganska nära gränsen till för små rutor, men fortfarande acceptabla.

Smaken är någorlunda positiv. Chokladen är inte lågkvalitativ, men något för smygbesk för min personliga smak. Mintsmaken kan efter 75% av kakans förtäring kännas lite för stark och ensidig, men som helhet är produkten klart godkänd. Den är mycket bättre än marabou premium mint, men är långt kvar tills man når fram till Lindt Creation Filled Mint.

Mitt betyg: 6.8
I brist på lördagsragget fyller den en temporär funktion av billig njutning

Återköp: Troligtvis inte, det finns bättre konkurrenter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.