OLW DJ OLW feat. Hot Chili

OLW DJ OLW feat. Hot Chili

Glenns Recension

Ett nytt år och en ny Melodifestival verkar tyda på att OLW slänger ur sig två nya limited edition-smaker. Denna ‘DJ OLW’ är en av dem, och man märker givetvis hur de anspelar på musik i produktdesignen. Men vi är snacksrecensenter, inte musikrecensenter, så vi hoppar direkt in på frågan: Hur smakar dessa chips?

Chili, lök och vitlök skyltas det med på förpackningen och det tycks stämma, då alla tre smaker känns. Det mest anmärkningsvärda med dessa chips är att de troligtvis är OLWs starkaste smak bland det nuvarande sortimentet. Och med starkaste menar jag förstås hetta. Kryddsnålheten som OLW ofta lider av märks inte av här; kryddmängden är acceptabel. Den är inte så intensiv som en Herr’s Jalapeño Poppers, men jag tycker inte heller det behövs mer.

När det kommer till starka chips föredrar jag starkt en hetta som är i balans med andra smaker, oftast sötma – tänk sweet chili. Jag hade inte påstått att DJ OLW är enformig, men jag tycker inte smakbalansen är god nog för att stötta hettan. Hettan i sig är av en halsretande karaktär, vilket den troligen får från den dominanta chilismaken. Över lag gick det att äta chipssmaken, men jag upplevde den som snäppet under medel.

Är ni nyfikna på hur OLW hanterar en starkare smak än vanligt kan ni prova den, men är ni ute efter goda starka chips, då finns det bra mycket bättre alternativ, till exempel mästerverket Doritos Sweet Chilli Pepper.

Mitt betyg: 4.7

Kombinera med: Helt klart en svalkande dipp, gärna med sötma. OLWs Ranch lär vara ett säkert kort.

Återköp: Nej.

Dannes Recension

Här delar jag definitivt åsikt med brorsan. Smaken är ganska ensidig. Visst är den inte lika snålkryddad som OLWs andra smaker, men jag tycker att det är något som fattas i smaken för att ta chipsen från OK till riktigt bra. Smakprofilen är stramt avgränsad till ganska torr chili och jag klarar själv inte av att konsumera mer än ca 50 g av påsen innan smaklökarna konstaterar att det inte är gott / intressant nog att fortsätta – trots att jag fick visuell draghjälp av senaste star wars.

Inte det sämsta OLW presterat men det finns som sagt MYCKET bättre alternativ bland hyllorna. Don’t waste your money on this one folks.

Mitt betyg: 4.1
Jag kan utan tvivel konstatera att jag hellre äter 1 chips av Doritos Sweet Chilli Pepper än 10 av DJ OLW.

Återköp: Nej, försvinn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.