Sia Tomteglass Marsipangris

Dannes Recension

Mot min skeptiska erfarenhet från sia glass tidigare produkter, kunde jag trots allt inte motstå frestelsen att inhandla glassen. Who can blame me? Det står ju marsipan på framsidan! Inte finns det väl någon producent som är ohederlig nog att förolämpa den klassiska njutningsprodukten marsipan..?

Som vanligt när det kommer till glass så skvallrar förpackningens vikt om vilken kvalitet du kan vänta dig. Här kunde jag direkt konstatera att vikten var låg i förhållande till volym (bara 270g / 500 ml), vilket direkt sänkte förväntningarna rejält. Min uppskattning av att sias “tomteglass” skulle leverera någon som helst kvalitet var därmed ungefär lika troligt som att bli erbjuden 50% ränta på ett sparkonto öppnat hos Krösus Sork Bank AB.

sia glass vd efter att ha blåst ytterligare en oanande konsument

Mina farhågor besannades vid första skeden. Marsipansmsaken var otroligt svag, och mycket riktigt hade man blåst in lika mycket luft i smeten som ett statligt kinesiskt viruslaboratorium blåst in coronavirus i en testperson.

Faktum är att marsipan inte ens finns med på innehållsförteckningen. Det enda jag kan tyda som teoretiskt marsipan skulle kunna vara ingridiensen mandel, eller den angiven som “arom”. Med tanke på att inga bitav av marsipan eller mandelmassa kan upptäckas överhuvudtaget blir betyget ännu lägre. När ska GB och Sia lära sig egentligen? Sluta mygla med era luftinblåsningsfasoner och ge konsumenten en ärligt tillverkad produkt, av ärliga, riktiga råvaror i rätt proportioner. Det mest ironiska av allt är att en del av källmaterialet från självaste glassguruns glasskola är hämtad från Sia glass själva – ett klockrent bevis på att de vet vad de talar om när det kommer till att fuska med råvaran på bekostnad av konsumenten.

Köper man glass så vill man ha glass. Luft kan man få gratis genom att andas. Står det marsipan på förpackningen vill man också ha det i produkten – inte någon svag mesig hint av ett suspekt aromämne.

Mitt betyg: 1.5
Den enda anledningen till poängen är att man faktiskt kommit på tanken att ha marsipan i en glass.
Synd bara att man “glömde” marsipanen till förmån för något billigt doftämne

Återköp: Skulle hellre lägga pengarna på ett crowdfundingprojekt att åtala sia och gb för oärlig glasstillverkning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.