Reese’s Peanut Butter Cups Thins

Dannes Recension

Äntligen börjar det dyka upp fler nyheter från en märkesfavorit här på snackbros: amerikanska Reese’s. Vår familj var ett fan av märket redan för över 20 år sedan då det fortfarande inte fanns i sverige, men nu har t.o.m ICA och Coop stoppat huvudet upp ur kattsandslådan och köpt in det till till sina hyllor.

Säga vad man vill om amerikanskt godis (det suger generellt sett), men ingen kan förneka att jänkarna vet vad de sysslar med när det kommer till jordnötssmör. Ta märket skippy till exempel. Visst finns det nyttigare märket som t.e.x green choice där jordnötssmöret består till 99% av jordnötter + lite salt, men jag har fortfarande aldrig smakat jordnötssmör som är godare än skippy. Sen att innehållsförteckningen består av en lång rad suspekta ämnen som hämtats från chernobyls sprängda kärnkraftsreaktor är något man får blunda för till förmån för den dekadenta smaken.

Om reese’s peanutbutter cups använder skippy eller inte vet jag ej, men de är extremt goda. De här tunna varianterna likaså! Förpackningen består av individuellt förpackade små cups och det är lite halvstörande att behöva öppna var och en av dem, men vad gör man inte för att få sin snacksfix.. Jämför man med standardvarianten som är något tjockare, så skulle jag nog fortfarande föredra de vanliga. Det känns som man där hittat en perfekt fördelning mellan pb och choklad. Reese’s har även en variant av smällfeta cups med mer pb än choklad och den varianten tycker jag också har ett litet övertag mot thins. När chokladens smak kommer fram lite mer, som den gör i thins eftersom lagret med pb är mindre, så kan jag konstatera en sak jag aldrig upptäckt förut. Reese’s choklad har inte lika hög kvalitet som jag trott tidigare! Chokladens smak har bara maskerats något av jordnötssmöret.

Sen måste vi ta upp en annan sak, nämligen priset. Produkten finns hittills bara hos – surprise surprise – hemmakväll. Oväntat va..? Knappast för en erfaren snackskonnässör. Påsen kostar dock över 60 kr, vilket känns som ett rejält överpris. Vad kan den kosta i USA, 2$ MAX skulle jag gissa. Personligen skulla jag ranka reese’s produkter enligt följande skala:

  1. Reese’s vanliga peanutbutter cups
  2. Reese’s white chocolate peanutbutter cups
  3. Reese’s tjocka
  4. Reese’s thins
  5. Reese’s minis

Mitt betyg: 7.5
Snäppet över brons. Med lite godare chokladkvalitet kan man nog komma högre!

Återköp: Om priset på påsen går ner till 20 kr, så kanske

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.