Wallinders Glass Nutella

Dannes Recension

Här i de värmländska skogarna går det att hitta riktiga överraskningar, som på ICA Wallinders i Karlstad där det t.o.m. produceras lokaltillverkad glass från den egna butiken! En hyfsat vacker ettikett på en annars vit burk som påminner i designen om en läkemedelsförpackning med fruset innehåll.

Tyngden på glassen var också oväntat hög, vilket i min kunskap och bådar mycket gott. En glassdensitet på ca 1g per ml är en optimal siffra, som visar att glassen tillverkats på ärligt sätt, dvs utan att mygla genom att blåsa in luft i smeten för att spara på den dyra råvarukostnaden (som t.e.x bluffmakarna på GB gör). En glass av typen fransk gräddglass, som glassgurun själv benämner som en kategori värd att kallas ”superpremium” bör alltså vara tung och kompakt om kvaliteten är hög. 500ml ska väga ungefär 500g. Och det gör alltså den här nutellaglassen från Wallinders egna kök.

Lyfter man väl på locket så hopar sig dock orosmålnen på en gång. Glassens färg är suspekt ljus, nästan beige – inte alls vad man förväntar sig om det står nutella på förpackningen. T.o.m ettiketten har ju en chokladbrun färg, så frågan är varför glassen inte är mer brun? Man börjar på en gång spekulera i om gubben Wallinders helt enkelt glömt att nutella faktiskt består av choklad förutom hasselnötter..

Första tuggan skeden ger svaret: ENBART hasselnötssmak. Suck.

Vilket klavertramp, speciellt eftersom texturen är riktigt trevlig, och hasselnötterna dessutom är ekologiska och har en god karaktär. Ett mer passande namn på produkten hade varit hasselnötsglass, för någon tillstymmelse till choklad finns inte i produkten. Jag måste medge att jag känner mig smått lurad. antingen har gubbtjyven blivit senil, eller så sitter han där hemma i den sprängfyllda myntkammaren med ett glas pernod i handen och småskrattar förnöjt över alla han blåst på chokladupplevelsen. Jag menar, hallå – kom igen nu, hur inkompetent får man va? Att nutella innehåller hasselnötter och CHOKLAD vet ju alla.

Mitt betyg: 6

Underbart len textur, och tillverkad utan luftinblåsning – men hur man kan glömma en av de två huvudsmakerna förstår jag inte. Glassen har en riktigt god potential att kamma hem ett högt betyg om man gör jobbet ordentligt!

Återköp: Nej, jag skulle aldrig köpt den om jag visste att den enbart smakade hasselnötter och inte nutella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.