Tony's Chocolonely

Dannes Recension

En choklad som smygit sig in på de svenska hyllorna är märket Tony’s Chocolonely. Märket startades av en holländsk journalist efter att han upptäckt att de flesta stora chokladtillverkarna (som t.e.x Nestlé) använde slavarbete i de västafrikanska kakaoodlingarna. De tvingade dem att jobba i stort sett gratis utan möjlighet att kontakta sina familjer. Tony kände sig väldigt ensam i kampen mot jättarna, så han bestämde sig för att kalla chokladen för chocolonely. Trots den groteskt fula förpackningsdesignen så motiveras den betydligt högre prislappen på chokladen av att han är en av få tillverkare som betalar en anständig lön till de lokala producenterna.

Smaken då? Jag skulle säga att den är riktigt krämig och len. Tony’s saknar den där smygindustriella hinten som kan upptäckas i produkter från t.e.x marabou. Det gör att hans choklad smakar lite “mindre”, mer simpel smakprofil skulle man kunna säga. Den är inte heller riktigt lika söt som marabou, men den är söt nog att förhindra risken att hamna i den ofrivilliga hipsterbeska zonen som ingen egentligen tycker smakar bra, men som folk äter för att det är coolt på instagram.

Sammanfattnigsvis, en riktigt god choklad! Smakar renare än marabou och mer intressant än tråkiga fazer, men når inte riktigt upp till lindts nivå.

Mitt betyg: 8.2
Det räcker till en motiverad silverplacering men saknar det lilla extra för att ta en guldmedalj

Återköp: Det kan jag mycket väl tänka mig!

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.