Gårdschips Pecorino Rosmarin & Vitlök

Dannes Recension

Grundat 1994 står det på påsen – det är ju 26 år sedan. Man kan ju undra vad som tagit så länge för märket att hitta till butikerna? Jag har nog bara kännt till märket i drygt ett år. Vad som dock är nyare än ett år är deras smak vid namn pecorino rosmarin & vitlök som den här recensionen ämnar betygssätta rättvist.

Förpackningens beskrivning av chipsen som krispiga och det stämmer väl. De är små, och frasiga. En annan sak som står på påsen är att chipsen är delikata. Man får hoppas att det inte även gäller självförtroendet hos smaksättarchefen på gårdschips, eftersom recensionen kommer medföra viss risk av besvikelse för den vars ego stelnat till i en snöflingsliknande grotesk skepnad.

Det är nämligen smaken jag har ett och annat att säga till om. Hela tre smaker radas tydligt upp på förpackningen, men av dem så kan jag bara känna en mycket svag hint av vitlök. Var är pecorinon och rosmarinen? Käre smakmästare, står det på påsen så förväntar man sig att känna det i smaken också, punkt slut! Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Att helt sonika blåsa konsumenten på den förväntade upplevelsen av en så god ost som pecorino är inte bara inkompetent och oförskämt, det är ett flagrant brott mod snacksgudarnas heliga grundlag och borde med föra tunga böter och kölhalning i riksmedia som aftonbla.. förlåt, aftonlögnen. Och rosmarinen..? Still waiting.

Vad smakar chipsen då? Ja, säg det. En mikroskopisk hint av vitlök, samt en oidentifierbar umamiliknande smak som påminner om tryffel. Det är inte äckligt, men inte direkt supergott heller. Vad jag verkligen hade sett fram emot var den där uteblivna pecorinosmaken dock. Skäms!

Mitt betyg: 4.3
Inte äckligt, men definitivt unde medel.

Kombinera med: Dipp OLW 3 lök

Återköp: Kan tänka mig göra en ny utvärdering ifall jag själv inte måste betala för den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.