Doritos Smokin' BBQ

Dannes Recension

Under en resa i Mongoliet träffade vi på den här smaken från doritos som vi hittills aldrig sett – inte ens i USA, konstigt nog. Hur smaken nu kunnat komma till Mongoliet före de mer utvecklade västerländska länderna får förbli ett mysterium som enbart snacksgudarna har svaret på.

Rent från start kan jag direkt säga att barbequesmaker aldrig varit min favorit när det kommer till snacks. Jag ogillar det inte, bara att jag föredrar andra smaker mer. Så min recension kommer bli ur synpunkten från någon som är “neutralt” inställd till smaken, till skillnad från brorsan som kanske har en liten bias eftersom han älskar bbqsmaker.

Vi kan ju börja med själva smaken. Jag skulle inte påstå att det är en rökig karaktär, trots att produktens namn påkallar rök (smokin’). Smaken är mer välavvägd, och ganska väldimensionerad. Man tröttnar inte på en gång, men det är inte heller på tal om någon berg- och dalbana i munnen med en kaskad av skiftande smaker, som vissa produkter. Överlag ger jag smaken ganska bra betyg. Inget toppetyg (kanske eftersom smaken i sig inte är en personlig favorit), men snäppet över medel i kvalitet och godhet.

Smakens styrka och nivå kan inte på långa vägar mäta sig med doritos svarta, vilket iofs få andra chips klarar. Smakstyrkan sitter på en nivå som jag skulle säga är acceptabel. Strax över medel om man ser till genomsnittet av svenska chipshyllor. Den Svenska medelsnittet ligger dock en bit under vad jag tycker är acceptabel smakstyrka, tack vare att hyllorna är sprängfyllda med så många fegkryddade medelmåttor från främst OLW men ofta Estrella. Doritos smokin bbq har en smakstyrka som jag tycker borde vara en acceptabel standard, och jag kan inte påstå att den smakar för svagt. Men det är inget tvivel om att de skulle kunna vrida upp kryddningsstyrkan en bra bit, det skulle göra chipsen godare!

Mitt betyg: 5.3
Strax över medel, men inget sensationellt

Återköp: Tveksamt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.