Plopp Kexchoklad

Dannes Recension

Oavsett vad man tycker om det repulsiva hyckleriet att kexchoklad sponsrar svenska skidlandslaget och marknadsför produkten som något nyttigt och fördelaktigt för elitidrottare, så kanske produkten smakar bättre ifall den blandats med plott choklad – det är iaf cloettas förhoppning, och något vi ägnar dagens recension att ta reda på.

Ett glädjande inslag på chokladmarknaden på senare tid har varit Cloettas svar på alla Marabous crossoversmaker. En oundviklig slutsats som Cloettas chefer förr eller senare måste landa i, med tanke på hur framgångsrik marabous strategi är att blanda choklad med andra starka varumärken som t.e.x daim, digestive och japp.

Cloetta besitter också en del intressanta klassiker såsom bridge, gott & blandat och kexchoklad. I den här recensionen tittar vi på samspelet mellan plopps choklad och just kexchoklad – något som marabou också gjort nyligen med sin egna kexchokladkopia. Lyckas Cloetta spöa dem, med tanke på att man till skillnad från marabou har originalkexchokladen?

Svaret är definitivt nej. Marabous variant lyckades kamma hem 7.5 poäng i mitt vetenskapligt utförda smaktest, men så långt kommer inte Cloetta. Misstaget man gjort är att välja en ratio mellan kexchoklad och mjölkchoklad som är alltför tung i mjölkchokladens favör. Bitarna av kexchoklad är för få och små. Dessutom måste jag konstatera att jag tycket mjöklchokladen i sig också är sämre smakmässigt än marabous. Den har för anonym och tråkig smak helt enkelt.

Mitt betyg: 5.1
Medelmåttigt hela vägen, Cloetta.

Återköp: Nope. Finns ingen anledning till det

2 kommentarer

    • Tjena herr/fru M! Vi har ett stort lager på orecenserade produkter nu, så det kommer börja trilla in mer och mer framöver. Ha det gött! /Snackbros Danne

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.