Häagen-Dazs Brownie Macchiato

Dannes Recension

Det är en konstig tid vi lever i. Häagen-Dazs kan släppa en helt sprillans ny smak, och det enda som finns på tidningarnas framsidor är skvaller om svenska akademin och vilka deltagare i farmen som legat runt med varandra. Det får oss med vanligt sunt förnuft att undra ifall journalistexamen numera erhålls genom att hitta det i ett cornflakespaket.. Som tur är finns det en oberoende sida på internet vid namn Snackbros som vet vad vart skåpet ska stå vad gäller nyhetsvärde!

Choklad och kaffe alltså, en kombination som är erkännt klassisk. Här har man t.o.m tagit det till ytterliggare en nivå och kombinerat den nikotinstinna drycken med brownies – en smart drag i konstiga tider då självaste Ben & Jerry’s bara lyckas producera dynga som ”Love is..”.

Jag måste erkänna att jag det senaste året tvingats ändra min uppfattning om Häagen-Dazs. Innan ansåg jag att märket inte levde upp till B&J’s nivå, men ända sedan de släppte Salted Caramel Cheesecake anser jag att de numera sitter överst på glasstronen och petat ner B&J’s till silverplatsen. Kan HD’s senaste kaffe-brownie-kreation bekräfta min bild?

Ett något tveksamt ja. Efter två provsmakningar kan jag lugnt erkänna att min marknadsanalys kvarstår, speciellt efter B&J’s senaste totalfiasko med den sugiga Fairway to heaven som kom ut i dagarna. Min första provsmakning med Brownie Macchiato var fantastisk! Smaken överraskade verkligen. Den andra provsmakningen var dock med medelmåttig. Det kändes som två helt olika glassar och vid tillfälle nummer två smakade kaffet koncentrerat och alldeles för dominant. Hade jag otur att få ett dåligt exemplar? Den är dock god nog att starkt rekommendera – men för en guldmedalj måste jag nog avlägga ett tredje smakprov. Är Coop fortfarande öppet?

Mitt Betyg: 8.7
Ett starkt silver, i väntan på ett tredje avgörande inköp!

Återköp: Lita på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.