Marabou Pepparkaka

Dannes Recension

Det är inte julafton än, men det hindrar inte marabou från att släppa en totalt oväntad pepparkakschoklad såhär i början på oktober. Personligen är det något jag applåderar – pepparkakssmaken ligger mig mycket varmt om hjärtat!

Blotta tanken på den får mig direkt att tänka på Pågens utsökta pepparkaksgifflar som årligen utkommer runt juletid, förhoppningsvis även i år! Jag minns även något år då en producent tog förnuftet till fånga och släppte en pepparkakskladdkaka. När t.o.m Ben & Jerry’s förra året kom med en papparkakssmak (som oväntat nog fortfarande finns kvar än), så blir man hoppfull om att 2019 kanske blir ett år då pepparkakssmaken på allvar cementerar sig året runt i butikernas snackshyllor!

Hur funkar marabous kreation? Jag skulle säga att det här är marabou när de är som bäst! Perfekt ratio mellan kaka och choklad. Den är chokladig nog för att vara en choklad, men fortfarande finns nog med pepparkaksbitar i den, precis som med deras digestivesmak vilken för mig fortfarande är den kanske bästa marabou någonsin gjort. Gillar du den och pepparkakssmak kommer du inte bli besviken här! Jag blir inte förvånad om denna också seglar upp som en personlig favorit – det är ju snart helg så ytterliggare smakprov lurkar runt hörnet.

Avslutningsvis såg jag också att pepparkaksmärket Mor Annas släppt en glass. Utan att ha vågat smaka tror jag tyvärr att de sålt sin själ till djävulen och låtit nån bluffmakande myglare som SIA eller GB producera den. På baksidan av förpackningen kunde man med förstoringsglas lokalisera en finstilt text som deklarerade hela 5% pepparkaka i “glassen”. That just ain’t gonna cut it, guys.. Tragiskt nog låg förpackingens vikt också på ca 50% av volymen – ett säkert kort på att glassmeten blivit manipulerad och luftinblåst. Man kan inte påstå sig veta något om glass utan att känna till att RIKTIG glass gjort på omyglade råvaror har en densitet på ca 1g per ml. Blir jag någonsin statsminister kommer jag dag ett utfärda ett dekret som omedelbart ger statens snacksstyrelse rätt att konfiskera bolag som bedriver sådan oseriös och skurkaktig blåsning av snackskonsumenter.

Mitt betyg: 9.5
Den satt rakt i daimkrysset, marabou. Bra jobbat!

Kombinera med: Pepparkaksgifflar och B&J’s Spice n’ All Things Nice

Återköp: Lika troligt som att det snart kommer en ny aftonbladetrubrik om ett stort genombrott i Palmeutredningen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.