Bjäre Chips Salt & Vinäger

Dannes Recension

Det har hänt mycket med vinägersektionen. Flera märken har kommit med sin smak och jag har några recensioner i lager som väntar. Blev rekommenderad av en kollega att kolla in Kettle’s vinägerchips, men trots ett långt sökande lyckades jag inte hitta dem i någon butik. Valet föll istället på Bjäres vinägersmak. De goda skåningarna lyckades med att ro hem en riktigt god cheddar, så frågan är om det kan upprepas med vinäger – trots den groteskt fula designen på påsen? Read on to find out.

Man kan konstatera att chipsen inte luktar speciellt starkt, vilket är ett dåligt tecken överlag, men i synnerhet för vinäger. Ju starkare lukt i påsen, ju mer smak i chipsen, enligt erfarenhet. Och det stämmer. Bjäres har en påtagligt mindre stark ton av vinägersmak än många av konkurrenternas. Betyder det då att chipsen är äckliga? Faktiskt inte! Det gömmer sig en mjukt smörig smak som jag inte hittat hos någon av konkurrenternas vinägrare och som ger smaken lite annan karaktär.

I vanliga fall vill jag helst ha så mycket smak som möjligt och då passar vinäger oftast klockrent eftersom smaken är väldigt intensiv. Men Bjäres är svår att betygsätta. Visst, smaken är inte lika intensiv, men den har ett annat drag som inte är helt fel. Men jag måste nog ändå se sanningen i brunögat; mot Estrella Västkustchips Havssalt & Vinäger är Bjäre chanslösa.

Mitt Betyg: 6.8
Snäppet under brons. Trots en trevlig ton så är smaken lite fattig på vinäger.

Kombinera med: OLW Vitlöksdipp. Funkar alltid till vinägerchips!

Återköp: Troligtvis inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.