OLW Naturchips Chili & Creme Fraiche

Dannes Recension

Naturchips måste vara OLW’s svar på Estrellas suveräna västkustserie. Jag är dock lite fundersam på det konstigt valda namnet på produkten. “Naturchips”. Menas det att chipsen växer som chips direkt i naturen? Eller menas det alla andras chips inte är naturligt framställda? Oklart. Jag skulle nog börja damma av produktchefens avskedningsbrev om jag var OLWs VD.

En annan sak jag skulle damma av är dessutom knappen på chipsfabrikens maskiner där det står “öka kryddmängd”, för den knappen verkar man aldrig ens använt. Som våra flesta läsare vet gillar vi att poängtera hur snålkryddade och smakfattiga OLWs chips vanligtvis är.

Sett till OLWs track record på de senaste avsmakningarna var min förväntan ställd MYCKET lågt, nästan lika lågt som antalet prenumeranter Bianca Ingrossos YouTubekanal borde ha om världen var rättvis. OLW har nämligen varit katastrofalt sugiga så länge jag kan minnas nu. Jag kommer inte ihåg senaste gången som märket lanserade en smak som i mina ögon fick godkänt. Kanske var det jalapenosmaken i Big-Cut serien? Ja du ser.. 1800-talet någon gång.

Men plötsligt så händer det. Ett chips in i munnen och det säger pang av smak! Jag kan knappt tro det är sant! Men det visar sig vara verklighet. Jag drömmer inte! OLWs påse är fullpackad med smak (och Bianca Ingrosso har konstigt nog över 200 000 oförtjänta prenumeranter). Vad har hänt hos OLW? Nån ny cowboy som blivit anställd som smakmanager? Hoppas trenden håller i sig, för det här var inte dumt alls!

Men hur ÄR smaken då? Chilitung, man känner en liten hint av creme fraiche. Jag tycker att den är lite för platt för att vara en fullpoängare. Det är ofta den stora risken med chili, smaken i sig är “torr” och måste kombineras med rätt element för att inte bli för simpel och ensidig. Det perfekta valet för mig här hade varit cheddar, chreme fraiche räcker helt enkelt inte till riktigt i mina ögon.

Mitt betyg: 6.8
Det var länge sedan jag gav ett så bra betyg till OLW, jag hoppas märket kan resa sig ur fegkryddningens kvicksand och återgå till sin forna storhetstid!

Återköp: Nej, det räcker inte ända fram, speciellt med tanke på hur många bättre smaker det finns från konkurrerande producenter för tillfället. Men ett steg i rätt rikning för Old London Wasa!

2 comments

    • Verkligen! Lite endimensionell smak, men det finns iaf gott om smak, till skillnad från de flesta andra OLW smaker. Om du är ute efter en chilismak med mer djup så kan vi rekommendera gårdschips piri piri & rostad vitlök. Ett annat oväntat gott alternativ är coops jalapeno!

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.