Dazzley Cinnamon Rolls

Att handla snacks på Willys skonar plånboken men straffar smaklökarna

Dannes Recension

Ibland måste man bara bege sig till nya jaktmarker för att jaga. Det kan ske av flera anledningar. Man kan ha jagat sig igenom hela snacksbeståndet i sin vanliga jaktmark, eller så kan man drivas av stark nyfikenhet att prova något nytt. Eller så är man helt enkelt deprimerad av tanken på att Håkan Hellström ger konserter för att fira 20 öronplågande år som artist. I mitt fall var den en kombination av de tre skälen som gjorde att jag nyligen styrde skutan mot Willys för att inhandla en snacksrunda.

Brorsan hade en del mjölk kvar som vi ville slakta med hjälp av en passande påse bakverk. Vad passar då bättre än gifflar? Ett märke som ingen av oss tidigare sett var Dazzley, och jag bestämde mig för att prova lyckan.

Kungarna på giffelmarknaden måste sägas vara Pågen (trots fiaskot med de konstgjort smakande äppelgifflarna). Det finns andra producenter som försöker konkurrera, men av de jag provat har ingen rått på Pågens – speciellt deras suveräna med pepparkakssmak som utkommer årligen runt jul. Hur står sig då Dazzley i jämförelse?

Första tuggan gav klart besked. Det var som att bita i en brödbit omgiven av finkornigt sandpapper. Kanelfyllningen fick OK (iaf smakmässigt – alla producenter inkl. Pågen lider här av snålhet i fyllningsmängd), men degen var bland det sämsta jag varit med om. Hade man bakat med gips? Texturen var snustorr och sträv mot tungan. Smaken var i det närmaste lite besk, med total avsaknad av sötma och djup. Ett katastrofalt misslyckande! Köp INTE de här om du, som förpackningen blåljuger, vill ha en ”tasty coffee break”. . .

Mitt betyg: 1.9
Hade jag verkligen smakat rätt? Jag försökte återhämta mig i 20 minuter och senare äta en till. Det gick inte. Solklart bottennapp!

Återköp: Dagen då umeälven brinner, så kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.