Magnum Mint

Dannes Recension

Finns det något bättre än en god mintchoklad? Tvek på den alltså. Jag kan direkt avslöja för läsaren att jag har en förkärlek till de få snacksprodukter som lyckas med mintsmak. Det är många som försöker, men få som når ända i mål. Ett bra exempel på en producent som lyckades få till en superb mintglass är Ben & Jerry’s – men tyvärr fasade man ut den till förmån för den saggiga Love Is.. och annan dynga man på senare tid försökt lura i oss. Avgå.

Magnums mintversion satsar på en fint designad förpackning. Hur är det då med innehållet? Glassen visar sig vara förvånansvärt stor för att vara en pinnglass, och den har en generös dragering av mintchoklad med små knapriga krokantbitar. Här får man ge Magnum ett plus, då man tagit furnuftet till fånga och inte snålat med tjockleken på chokladhöljet – något som annars är mycket vanligt (och i mina ögon borde vara straffbart med rubriceringen ‘trolöshet mot snackskonsument’).

Chokladhöljet har också en nackdel. De där krokantbitarna, som annars är så goda i choklad, gör sig tyvärr inte speciellt bra i glassen. Jag vet inte ifall det är Magnum som schabblat till dem vad gäller storlek och antal, men i min personliga smak förstör de glassens mouthfeel en aning och jag upplever dem som ett negativt element. Sen ska vi heller inte glömma Magnums stora akilleshäl: deras vaniljglass. Jag vet inte vad det är med den, men den känns bara… Smaklös och konstgjord. Samma sak i alla deras glassar jag provat, så det måste vara något med deras standardrecept som är fuffens. Om man t.e.x tittar på the GOLD STANDARD av vaniljglass; Häagen-Dasz Vanilla, lyckas de sätta en jackpott utan ett enda E-ämne och bara naturliga ingridienser. Så min högkvalificerade gissning är att Magnum myglat till det lite med någon av ingridienserna för att spara pengar. Inte lika hårdmyglande som lågvattenmärket GB – men troligtvis är det nånting där som inte är riktigt optimalt. Och det påverkar såklart betyget.

Mitt betyg: 5.5
Hyfsad mintsmak, men jobbiga krokanter och smaklös glass drar ner det.

Återköp: Nej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.