Coop Chips Jalapeño

Dannes Recension

Mot de stora varuhusens egenproducerade produkter brukar jag alltid vara skeptisk. Min bild av deras produkter är att de gör dem så medelmåttiga som möjligt så att de ska passa alla typer av konsumenter. För dem likt mig som istället har en förkärlek till extrema produkter med hög dekadensfaktor så är det dåliga nyheter. Se bara hur coop schabblade till det med sina Muffins. Istället för att satsa lite på att göra goda muffins så verkar det som om man hade målet att göra “the bare minimum”. Men ibland kommer det ljusglimtar ifrån grossistjättarnas egna fabriker och när chipskungen själv rankar jalapeñochipsen som 4+ utav 5 så måste snackbros dra sitt strå till stacken och inhandla en påse!

Vi kan konstastera dirtekt att coop inte lagt något krut på att göra en högkvalitativ förpackning. I slutändan är det dock innehållet som räknas, och förvånansvärt nog verkar man lagt allt krutet här! Till skillnad mot OLWs sorgliga smakutspädningspraxis så är coops chipspåse sprängfylld med smak! Och den känns dessutom autentisk. En riktigt trevlig överraskning, där den syrliga hettan av jalapeño känns påtagligt. Jag måste medge att jag är imponerad.

Smaken kan dock bli mycket dominant och slå ut andra spelare som deltar i snacksmatchen. Var beredd på att få inhandla en mildrande dipp, gärna vitlök. Efter ett tag känns smaken också lite platt – jag hade gärna sett lite mer dimension och kanske en mer krydda än enbart jalapeño. Ett tips till coops chipsmästare är att kombinera med cheddar.

Mitt betyg: 7.8
Det är nästan silvernivå. Inte alls illa! Med lite mer komplexitet i smaken hade coop här haft en riktig vinnare. Bra jobbat!

Kombinera med: Smaken kan vara väldigt dominant, så matcha med en svalkande mild dipp.

Återköp: Det kan definitivt tänkas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.