Lohmanders Bea Bbq

Dannes Recension

Då var det dags igen. Svensk sommar. En tid på året som i mina ögon har av två klara nackdelar:

  1. Det spelas alldeles för mycket Håkan Hellström på offentlig plats
  2. Många svaga själar faller för grupptrycket att låtsas tycka om Aperol Spritz

Men det finns också en positiv sak som kanse väger tyngre än nackdelarna tillsammans: Grillning! Tragiskt nog har jag dock inte ägt en grill på 6 år, trots en fin altan med kvällsol. Men för er som är mer lyckligt lottade har Lohmanders gjort genidraget att släppa en sås som kombinerar två höjdarsmaker: Barbecue och bearnaise. Kan det gå fel? Let’s find out!

Man har lagt till en “limited edition”-text på locket. Frågan är om det verkligen är limited edition, eller bara en marknadsföringsstrategi. Min gissning är att Lohmanders VD gett sig själv en lätt väg ut. Om såsen är för äcklig för att bli en favorit kan han snabbt ta beslutet att nonchalant plocka bort den och skylla på att det ändå bara var en tillfällig smak. Men är produkten god nog kan den ju få stanna ändå! Genialt, han borde ställa upp i valet till Riksdagen.

Vad kan man säga om smaken då? Jag blev personligen väldigt överraskad! Man har lyckats med att fånga de bästa egenskaperna av varje sås och kombinera dem. Såsen har ingen rökighet alls, däremot en syrlig hetta av BBQ som påmminer lite om Harissa och tomat i smaken. Samtidigt har man behålligt smörigheten från bearnaisen. Det passar väldigt fint ihop, och likar Max Hot Creole dressing om jag inte minns fel.

Sammantaget skulle jag nog inte kunna gissa de två ursprungssmakerna ifall jag smakat i ett blindtest, men jag ser det inte som en nackdel eftersom jag gillar smaken. För dig som är ute efter rökig barbecuesmak kanske en annan produkt passar förväntningen bättre. Samma gäller konsumenten som vill fylla på blodomloppet med en mer renodlad bea – vänd tillbaks. Men för dig som suktar efter en smygindustriell halvsyrlig, halvsmörig sås att skendränka en pizzadeg i så är det här ett klockrent val. Köp!

Mitt betyg: 8.5
Oväntad smakknockout från gubben Lohmander. Hatten av!

Återköp: Kan man prenumerera?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.