Hägges Mazariner

Dannes Recension

Idag sätter vi tänderna i ett par mazariner från Hägges. Lyckas de konkurera mot de oväntade 7.4 poäng som Coops Mazariner kammade hem?

Vi börjar direkt med förpackningsdesignen. Det är ingen hemlighet att Coop ofta klär sina produkter i förpackningar som får en att undra ifall de samarbetar med designers från Myrorna eller Röda Korset. Tillverkarens mål verkar vara att få till stånd ett förpackningsutseende som ser lika billig ut som valfri självutnämnd instagraminfluencer. Hägges däremot, har rullat fram röda mattan åt den snacksugne konsumenten. Plasten är påtagligt tjockare än Coops, och färgvalet i lila och guld känns betydligt mer premium. Där Coop siktar på marknadssegmentet av kunder med trashiga jeans och ducklipsselfies tagna snett ovanifrån, appelerar Hägges mot konsumenterna med tjockare plånbok och outtryckt beundran för det monarkiska statsskicket.

Man kan även se viss skillnad i tillverkning mellan producenterna. Coops glasyr hade formen av en ellips och såg nästan likadan ut på alla mazariner – uppenbart ett jobb utfört av fabriksrobot. Hägges glasyr verkar däremot handplacerad, vilket definitivt är en klar seger för snobbmärket.

Men hur man än vrider på det så är smaken viktigast, och här visar det sig att Hägges snubblar en aning. Mazarinerna är inte alls så saftiga som förväntat, och märkbart torrare än Coops. Degen känns en smula mjölig/grynig och det är något litet med smaken som känns off. Som den sanne älskaren av kladdiga bakverk jag är, finns det ingen annan slutsats än att tilldela Coop segern här, trots den industriella tillverkningen och förpackningens fattiga utseende.

Mitt betyg: 6.1
De går fortfarande att äta, men Coop har det smakmässiga övertaget.

Återköp: Troligtvis inte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.