Fazer Karl Fazer Tutti Frutti

IMG_8550

Glenns Recension

Chokladkakor med godis inblandat börjar bli vanligt nu och här kommer Fazer med Tutti Frutti. Jag kan på en gång säga att chokladen smakar bättre än Marabou’s ordinarie choklad, men Fazers, åtminstone i den här kakan, är ingen favorit heller. Den kanske är snäppet för mörk, eller att det är något i godiset som rubbar smakprofilen något, men det känns som att det finns utrymme till förbättring.

Den större missen med chokladkakan är dock konsistensen, för den är oväntat seg. Jag har tidigare pratat om ‘tyngre’ och ‘lättare’ chokladkakor, och jag föredrar starkt en lättare (se Kinder exempelvis). Men ingredienskvalitet, pris eller hur lyxig en chokladkaka är brukar inte avgöra tyngden. Många av de lyxigare Lindt-kakorna brukar luta åt det lättare hållet.

Men jag är förvånad över hur tung denna kaka från Fazer är. Det tar alla energi att äta den och man får pausa sitt snacksande bara för att tugga sig igenom varje bit. Den är oerhört mycket tyngre än Cloettas Plopp Gott och Blandat, och tyvärr en lång bit under den i betygskalan.

För samma ide i bättre utförande så bör ni kika på Cloettas variant med Gott och Blandat, men Fazers Karl Fazer Tutti Frutti var helt duglig i slutändan, om än lite svåräten.

Mitt betyg: 5.6

Återköp: Tvivelaktigt.

Dannes Recension

Till skilnad från brorsan så rankar jag Marabous baschoklad högre än Fazers. I mina ögon har Marabou ett litet smakmässigt övertag med en krämighet som Fazer tyvärr saknar. De flesta skulle nog hålla med om att Fazer sent tillverknings- och ingridiensmässigt håller högre kvalitet, men för mig har märket helt enkelt en ganska platt och tråkig smakprofil för sin choklad.

Vad tycker jag då om chokladblandningen med tutti frutti? Tanken är god, men jag tycker inte riktigt det passar. Den blir ganska svåräten och jag kan inte påstå att jag upplevde smakproved som en njutningsbar upplevelse. Lösgodis typ tutti frutti har aldrig varit en favorit för mig och det är något jag aldrig köper, så det kan vara en faktor som väger tungt i mitt betyg. Fazers crossover är iaf helt underlägsen Cloetta’s Plopp gott och blandat (även om jag inte ger skyhögt betyg tilll den heller).

Mitt betyg: 4.6
Svåräten, och chokladen saknar dekadens och krämighet..

Återköp: Nej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.