Estrella Super Ostbågar

IMG_8547

Glenns Recension

Estrellas andra sommarnyhet (efter Estrella Chorizo) är dessa Super Ostbågar. Jag visste inte riktigt var jag skulle sätta förväntningarna inför dem. Skulle de verkligen kunna nå samma höjder som t ex Herr’s Deep Dish Pizza? Tveksamt.

Tveksamt var ordet, för jag vet inte alls vad som betraktas vara ‘Super’ med dessa nya ostbågar. Den enda större skillnaden är storleken: Super Ostbågarna är ungefär dubbelt så stora/långa som ordinarie ostbågar. Är de mer välkryddade eller annars bättre eller godare smaksatta? Marginellt.

Ostbågarna är goda, men de är absolut ingen fullträff, och inget jag hade kallat någon Super-version. För det hade de behövt utmana Herr’s eller Double Dutch/Humpty Dumpty i smaksättning, och det är långa vägar tills dess. Men för vanliga ostbågar som är snäppet godare än normalt, och som med sin större storlek har en lite enklare dippupptagningsförmåga, då fungerar de alldeles utmärkt.

Endast Tzatziki återstår av Estrellas sommarsmaker. Kommer den klå de första två? Det är frågan.

Mitt betyg: 6.3

Kombinera med: Allt som passar vanliga ostbågar: Ranch, Vitlök, Fresh Island, you name it.

Återköp: Kanske, om jag ska ha ostbågar. Herr’s är som försvunna och Double Dutch har ingen smak jag gillar på svenska marknaden. Super Ostbågarna är också bättre för dipper än den mer smakrika Cheez Crunchers.

Dannes Recension

Precis som brorsan tycker jag att Estrella ligger farligt nära en kallsup här. Vad, exakt, är det som är SUPER med ostbågarna? Den enda signifikanta skillnaden jag kan identifiera jämfört med deras vanliga ostbågar är storleken. Jag uppskattar signifikansnivån till den vanliga inom matematisk statistik, nämligen 95%. Om vi istället går ner till 90% skulle jag kanske kunna säga att smaken är marginellt bättre, men troligtvis handlar det om en psykologisk placeboeffekt till följd av den mer svullna formen.

“Superostbågar”… Jo visst estrella, eran västkustserie inom chipsavdelningen kickar just nu ass, men att kalla de här ostbågarna för “super” när det finns konkurrenter som Jalapeno poppers, är inget annat än ren hybris.

Är de äckliga då? Verkligen inte. Fullt äbara, och strax över acceptabel medelstandard. Förvänta dig inget underverk bara.

Mitt betyg: 6.0

Återköp: Det ska mycket till alltså. Föredar t.e.x
OLWs Starz för tillfällen jag vill go easy on mina smaklökar och skona dem från Jalapeno Poppers smakexplosion

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.