Järvsö Kebab Färdiggrillade Kebabstrimlor

Dannes Recension

Järvsö kebab från hälsingland har funnits med i köttgamet länge – sedan 1994 enligt deras hemsida. Hur mäter sig deras glutenfria förortsstrimlade kött mot vår nuvarande favorit Västerås Kebab? Det tar vi reda på i denna recension.

Längst ner på vår kebabskala hittar vi “the industrialists” Coop Xtras kebab. Produkten har ingen likhet alls med vad man får på ett bra sunkigt kebabhak. Det är inget snack om att Järvsö lyckas spöa dem med hyfsat god marginal – men når man ända fram till Västerås? Frågan har samma svar som frågan om feministiskt initiativ någonsin kommer vinna ett riksdagsval val; dvs solklart nej.

Järvsös kött har förvisso samma form som Västerås, men där tar likheterna slut. Köttet har inte alls samma konsistens, och kan definitivt inte mäta sig i smakväg. Här har man ett mycket mer industriellt producerat kött, och det är nästan så att jag misstänker att det är massproducerat på ett sätt för att likna det goda dönerköttet utan att egentligen vara det. Man måste nästan se dem bredvid varandra för att förstå vad jag menar här.

Köttet är dock inte äckligt. Det är ganska saftigt, men varje tugga bär också med sig en smygande undermedveten känsla av att smaken inte kommer från moder natur, utan snarare från en industriell maskin importerad från Nordkorea som stått i en mörk källare och bearbetat smaken i hemlighet. Och Järvsö – stark sås..? Vilket skämt.

Mitt betyg: 5.7
Det går att äta, helt klart. Men chanslös mot den bättre producenten Västerås Kebab

Återköp: Det finns bara en anledning att köpa Järvsös, och det skulle vara om Västerås kebab är slut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.