OLW Saltade

IMG_8354

Glenns Recension

Snackbrosveteraner vet troligtvis hur hårda vi har varit mot de allra flesta saltade chips, dvs. chips som inte har något mer än salt till kryddningen. Vi har tidigare recenserat både OLW Lättsaltade Chips och Svenska Lantchips Lättsaltade, och ett tag efter Lättsaltade så stötte vi på denna Saltade från OLW.

Vågar OLW verkligen stå på sin krydda nu? Jag tror att det är fullt möjligt att göra salta chips som ändå är goda (relativt sett förstås). Däremot har vi inte sett skymten till ett försök än, inte ens från Svenska Lantchips. Har man så basic chips måste de två smakerna stå i fokus och bör vara så välgjorda som möjligt. Ha ett gott salt och rikligt nog att det faktiskt kan detekteras av elektronmikroskop, och se till att potatischipsen är av hög kvalitet och bra fritering.

Är OLW Saltade då en bättre insats än OLW Lättsaltade? Svaret är ja, men det är det svagaste ja jag kan yttra mig. Chipsens kvalitet är fortfarande i bottennivå, och saltet som knappt märktes av i Lättsaltade bör ju nu kännas av när de tappar ‘Lätt’ från titeln, men det är banne mig nästan lika saltsnålt. Chipsen är minimalt mer salta än Lättsaltade.

Är det här verkligen nog för att skapa en ny produkt? Inte bara är Saltade knappt märkbart annorlunda från Lättsaltade, utan den ursprungliga smaken är ingen vacker bedrift till att börja med. Tack och lov så hittade vi en minipåse och slapp bränna pengarna på en stor.

Mitt råd till OLW är: skräpa både Lättsaltade och Saltade och gör en produkt som faktiskt visar upp de två smakerna salt och potatis – på ett vis som inte är skrattretande. OLW Saltade är en Plancklängd högre upp på betygsskalan än OLW Lättsaltade, vilket i Snackbros poängsättning omvandlas till en enstaka decimal högre.

Mitt betyg: 2.6

Kombinera med: En mycket god dipp som kan bära hela smakupplevelsen på egen hand.

Återköp: Nej.

Dannes Recension

Det finns inte så mycket mer att tillägga än det min käre bror redan poängterat. Det här är verkligen en EXTREMT minimal skillnad mot OLWs bedrövliga lättsaltade. Jag kan inte beskriva det med andra ord än ett hån mot chips generellt och konsumenter i synnerhet. Att ni inte skäms, OLW? Hoppas de lär sig snart. Verkligen ofattbart att det finns folk som köper den här skiten.

Mitt betyg: 1.
Samma äckliga smak av kartong som i de lättsaltade.

Återköp: Svälter hellre.

Samlat Betyg:

bottennapp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.