Rutans Honungsvåffla

IMG_8349

Glenns Recension

Äntligen. Äntligen stötte jag på en till förpackning honungsvåfflor! Jag har nämligen gått och väntat på dem ända sedan de dök upp på lokala ICA-butiken och tokförsvann efter bara en vecka. Honungsvåfflor som dessa är svåra att få tag på här i Sverige för de är faktiskt ett holländskt bakverk som går vid namnet stroopwafel. Jag blev introducerad till dem på en familjeresa för många år sedan och blev förtjust i dem på en gång.

Nu börjar de äntligen dyka upp i Sverige, för denna produkt jag hittade på Coop var från ett nytt företag än den jag hittade på ICA, och dessutom verkar det vara svenskt. Jag försökte leta efter någon information om Rutans, men hittade bara referenser till produkten på Coops hemsida. Oh well. Jag hoppas åtminstone de är här för att stanna.

Själva produkten är precis hur jag minns den. Två tunna, fasta men mjuka och spröda våfflor med ett lager honung mellan skivorna. En välbalanserad smak av sötma från honungen och den grillade våfflan; de känns lyxiga och genuina. Det här är bland de bästa bakelser jag känner till. Får ni en chans så köp dem och prova!

Jag har även sett en liknande Kolavåffla från samma företag på Coop. Jag får leta efter den nästa gång jag är och handlar och jämföra dem. Jag har även hört att färska varma stroopwafels från en kiosk eller marknad i Holland ska vara the real deal. Det är nästan värt att ta sig en semestertur ner dit igen och undersöka frågan.

Mitt betyg: 9.2

Återköp: Ja!! Fortsätt sälj dessa är ni snälla, Coop, så gör ni mig lycklig.

En av Glenns personliga favoriter

Dannes Recension

Det här kan vara en av de mest okända juvelerna av njutning man kan hitta i en butik i sverige. Produkten i sig är väldigt simpel och det är kombinationen av delikat honung och halvfrasig men seg våffla som gör en sådan succé i munnen!

Som brorsan nämnde upptäckte familjen stroopwafels för första gången på en resa till holland för mer än 20 år sedan och det har varit en lyx för oss som varit svår att få tag på. Vilken glädje att en svensk producent insett hur god produkt det är! Honungsvåfflorna lyckas med det svåra konststycket att balansera dekadens med en känsla elegans. Klockrent! Hatten av till Rutans.

Mitt betyg: 9.0

Återköp: Ja utan tvekan.

Samlat betyg:

guld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.