OLW Creamy Summer BBQ

IMG_8348

Glenns Recension

OLW har släppt sina sommarsmaker och lustigt nog verkar det vara exakt samma smaker som förra året. Jag är som ni kanske vet ett stort fan av söta BBQ chips, men denna Creamy Summer BBQ från OLW missar målet.

Den har en smak av gräddfil, lök, paprika och en rökig grill-aktig ton, men den mest dominanta smaken genom hela påsen är en industriell och lågkvalitativ smak av ost. Och nu snackar vi inte vanlig ost, utan den typen av ost man hittar i enskilda inplastade skivor, sån ost som inte smälter av värme utan hårdnar, ostpulver, eller rent av spray-on cheese-in-a-can.

Smaken är falsk, artificiell. Och då den genomsyrar hela påsen tycker jag knappt att det räknas som en BBQ smak. Den är mer som en ost och grillsmak. Sen finns det förstås industriella smaker som ändå lyckas smaka bra, som Pringles chips, eller vissa såser från Santa Maria (såna som kommer i metallburk). OLWs Creamy Summer BBQ är dock inte en av dem.

Chipsen går absolut att äta och de är strax över medel när det gäller kryddmängden. Det är inga Lättsaltade vi snackar här, inte. Men det finns samtidigt många bättre alternativ än denna smak, bland annat den andra sommarsmaken från OLW: Grilled Chillies. Creamy Summer BBQ är lite av ett mellanting, den är (eller påstår sig vara) en BBQ smak, en ostsmak och en grillsmak, utan att särskilt bra i någon av kategorierna.

Mitt betyg: 5.4

Kombinera med: OLWs Ranch eller Estrellas Vitlök hade jag satsat på.

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.