Felix Mild Kebabsås

Dannes Recension

Många har försökt, men hittills har ingen lyckats. Jag pratar inte om den absurda nuvarande trenden att bära alldeles för korta byxor, utan att se ut som en clown. Det jag istället syftar på är att tillverka en mild kebabsås som är godare än Rydbergs Vitlökssås. Felix utmanar här med en variant – lyckas man peta kungen från tronen?

Felix upstickare är ca 120 ml större och till råga på allt har den en mycket lägre fetthalt. Ja, ni läste rätt! Man kan alltså bomba sitt kebabkött eller sallad med extra mycket sås, utan rädslan att tvingas använda de där rabbattkupongerna för nya byxor på Dressman XXL då de gamla spricker till följd av korpulens.

Men är mer sås per automatik bättre? Inte nödvändigtvis. Det blir en klassisk fråga om trade off mellan smak och volym. I felix fall så tycker jag att man gör ett respektabelt jobb med att göra såsen god, trots avsaknaden av fett. Vi ska såklart ändå vara ärliga med att den smakmässigt är helt chanslös mot Rydbergs Vitlökare, men den kan faktiskt på allvar utgöra en stark utmanare till Rydbergs Vit Kebabsås. De är mer jämnbördiga, och båda känns som lite friskare och nyttigare varianter som man kan ta sikte på om byxorna sitter lite extra tight nån månad.

Mitt betyg: 7.2
Bronsnivå! Med lite större förpackning och väsentligt lägre fetthalt lyckas man ro hem en sås som ändå smakar acceptabelt gott. Som Ali G skulle sagt: Respect.

Kombinera med: Do you have to ask?
Västerås Kebab är ju given.

Återköp: Det kan tänkas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.