GB Gräddglass Äppelpaj

IMG_8276

Glenns Recension

Efter ett par dagar av besvikande och medelmåttiga produkter och dess recensioner så ville jag spara de bästa till sist. GBs Gräddglass Äppelpaj var just en av de goda överraskningarna. Nu ska jag inte överdriva; glassen är verkligen inte på Häagen-Dazs nivå, men smakkombinationen är så klassisk som det går och den var mycket god att äta.

Jag blir faktiskt förvånad när jag tänker efter hur ovanlig denna kombination är. Äpple, kanel och vanilj är ju som gjorda för varandra, och en mer klassisk dessert än äppelpaj med vaniljglass blir svårt att hitta. Smaken passar perfekt, alldeles utmärkt i glassform. Så vart är alla andra glassmärken med äpple/kanel/vaniljsmaker?

GB har åtminstone prickat rätt med sin glass. Inte bara är smakkombinationen god utan ingrediensmängden är förvånansvärt bra. Inte bara 95% vaniljglass, nej, glassen är fylld med bitar av äppelpaj. Det enda som håller GBs glass tillbaka från sanna höjder är kvaliteten på ingredienserna, i synnerhet vaniljglassen.

Bas-smeten till en glass är viktig men många svenska glasstillverkare gör en luftig och nästan porös variant av glasssmet som väger hälften så mycket som en rik och dekadent Häagen-Dazs eller Ben & Jerry’s. Jag har sett mycket värre förut, men även denna Äppelpaj från GB lider av samma problem. Lyckligtvis finns det gott om pajbitar för att stötta upp betyget. Men jag blir väldigt nyfiken om hur äppelpajglass hade blivit i fall HD eller B&J hade gjort den…

Ett steg åt rätt håll; bra gjort GB!

Mitt betyg: 7.3

Återköp: Det kan mycket väl tänkas, speciellt när smaken är till synes unik bland glasshyllorna. Mer konkurrens åt äppelpajsmaker så kan vi få ännu godare valmöjligheter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.