Exotic Snacks Parmesan Torrostad Cashew

IMG_8313

Glenns Recension

Upptäckte denna mycket intressanta produkt på ICA. Jag blir mer och mer glad när jag går längs naturgodishyllan på senare år. Jag har varit ett fan av nötsnacks och naturgodis så länge jag minns, och det har verkligen blivit en produktexplosion nu! Vilken bra tid vi lever i! Jag minns fortfarande vilken stor nyhet det blev när sour cream and onion cashews först ankom till lösvikthyllorna. Se så långt vi har kommit sedan dess.

Det roliga med naturgodis är att till skillnad från chips så är kryddsnålhet sällan ett problem. Faktiskt verkar det vara motsatsen, att nötter brukar vara nästan för välkryddade! Många har så mycket krydda inblandat att man en timme eller två efter snackset blir torr i munnen av kryddattacken och all sälta. Och så hoppas jag att det förblir.

Det stämmer förstås även in på denna upptäckt från Exotic Snacks, för god damn! Nu snackar vi goda nötter. Påsen innehåller en bra mängd rostade cashews blandade med parmesanost. Det låter kanske simpelt, men det behövs inte mer. Jag märkte direkt när jag tog första näven att smaken av cashewnötterna och parmesanosten är otroligt välbalanserade, både i smakprofil och i ratio.

Exotic Snacks har gjort en mästerlig smakblandning där de två är exakt lika starka, men samtidigt smälter in i varandra och bildar en rikare, större smakbild där jag inte vet var den ena slutar och den andra börjar. En såpass bra kontroll och finbalans av smaker ser jag sällan, och jag måste ge hatten av till Exotic Snacks.

Jag har bara köpt påsen en gång än så länge, men jag undrar om det inte rör sig om en favoritbemärkning. Det finns fortfarande kryddade cashews jag tycker är godare, eller åtminstone som ligger på samma nivå. Mer köp krävs för att svara på den frågan. Men en sak är säker. Exotic Snacks har gjort en hiskeligt bra produkt i en kategori som ser enormt med innovation och framgång nu för tiden, och de har visat att de har vad som krävs för att stå på sig även idag.

Mitt betyg: 8.7

Återköp: Give me more! Tackar och bockar till Exotic Snacks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.