Pringles Rice Fusion Peking Duck with Hoisin Sauce

Pringles Rice Fusion Peking Duck with Hoisin Sauce

Glenns Recension

Upptäckte spontant Pringles nylansering på Hemmakväll. De har släppt 4 smaker med chips gjorda på en ris/potatismix och denna med smak av Pekinganka var den jag köpte. Jag kunde knappt tänka mig hur Pekinganka skulle smaka som en chipssmak men visst, Pringles har faktiskt gjort chips som tyder på rättens smak.

Risblandningen märks knappt av för jag tycker grunden smakar exakt likadant som deras ordinarie chips, men kryddan och smakerna från Pekinganka känns definitivt. Basen i smakprofilen är en rund och dov kött/fettsmak av anka. På detta finns en syrlig ton från något citrusaktigt (som jag förstår det serveras ofta Pekinganka med citrus), och slutligen en smak av sötma från hoisinsåsen.

Det mest underliga är att någonstans i smakprofilen så sticker något fram som för mig smakar som spya. Inte så dominant eller farligt att jag inte kan äta produkten och tycka om den, men jag kan inte heller helt ignorera den. Det kommer som en bismak och eftersmak. Det kanske bara är jag personligen som jag gjort någon association med någon av kryddorna, men jag kunde inte utelämna att nämna det. Jag misstänker att det kommer från citrussmaken som kanske skapar en skum kombination med någon annan krydda.

Nåväl, bortsett från det tycker jag överlag att chipsen är okej, om än en ovan smak. Den är troligtvis inte god nog som chipssmak att jag skulle köpa den igen, men roligt att Pringles vill göra såna underliga experiment. Det gillar vi här på Snackbros! Jag blir även nyfiken till hur de resterande tre Rice Fusionsmakerna smakar.

Mitt betyg: 5.3

Kombinera med: Svårt att säga med en så ovan smak, men möjligen vitlöksdipp.

Återköp: Nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.