Norrbottensgården Kebab

Dannes Recension

Under en spontanvisit på ICA Maxi här i Umeå träffade vi på en oväntad produkt från Norrbottensgården – ett företag ingen av oss hört talas om. Och ändå tillverkar de kebab! Det lät för bra för att vara sant. “Extra fint Norrländskt kebabkött”.. Säsongspremiären av GoT låg nedladdat, och vad vore bättre än att fira seriens sista säsong än en tallrik kebabkött och sötpotatispommes dränkt i sås?

Det är dock alltid en gamble att köpa kebab. Det är en 50% risk att man inte får det där goda förortsköttet som roteras på en pinne och hyvlas med en olagligt trimmad hårklippare. Det händer då och då att man istället får kebab i form av tunnare skivat fläskfilé eller nåt annat man inte förväntar sig. Kan vi inte enas om att det är Döner-köttet som gäller? Varför ska vissa producenter och restauranger hålla på och schabbla till det? Det borde finnas en ISO-standard för kebabkött.

Hur presterar då Norrbottensgårdens kebab jämfört med den grymma kebabproducenten Västerås Kebab? Tyvärr inte alls i samma liga. Norrbottningarna verkade istället ha kopierat coop xtras variant av kebab, som är en tjockare rektangulärt hackad variant som är rik på brosk men i övrigt inte alls har de goda smak och form som pizzeriaturkarnas dönerkött. Trots att det på förpackningen ser ut att vara sånt där gött kött man hoppas på.. Synd.

Mitt betyg: 4.2
Inte “riktig” kebab. Gör om och gör rätt, Norrbottensgården!

Återköp: Sålänge produkten existerar i nuvarande form, så nej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.