Almondy Choco Delish

img_8314_

Glenns Recension

Brorsan och jag såg denna Choco Delish från Almondy och delade på den. Han hade dåliga minnen från Almondys mousse men ville få ett nytt intryck. Med en halva till mig själv så gjorde jag en djupdykning… Jag kom inte långt.

Almondys chokladmoussetårta har en mängd med ingredienser på toppen. Nötter, chokladsås, chokladflakes, allt möjligt. Detta ligger på ett tjockt lager chokladmousse och ett förvånansvärt tjockt lager chokladdeg till botten. Choklad är alltså det magiska ordet med denna tårta.

Med så många ingredienser och så stor variation (även om det mesta är choklad) så förväntar man sig kanske en rik smakprofil eller åtminstone en med en djup chokladkänsla. Jag fick aldrig det från Choco Delish. Den smakar milt chokladig, men inte mycket mer, varken i smakstyrka eller smakområde.

Faktum är att ju mer jag åt av tårtan desto mindre smakade den, och till slut var det som att tugga på någon smaklös kakdeg. Och ju fler skedar jag tog av den desto snabbare tröttnade jag på den. Det är mycket sällan jag inte åtminstone äter upp en produkt, men jag kunde inte fysiskt ta mig förbi barriären som förstärktes med varje tugga.

Jag gav upp på tårtan. Jag lär inte göra ett till köp av den från Almondys hyllor men gillar ni en otroligt industriell tårta med en endimensionerad smakprofil, then be my guest.

Mitt betyg: 2.4

Återköp: No way.

Dannes Recension

Vad är det här, almondy? Precis som brorsan säger så skruvar de upp förväntningarna med massor av chokladiga beskrivningar på framsidan av förpackningen. Och vad levererar man? En tårta som på allvar kan utmana OLW i att smaka så anonymt och tråkigt som möjligt. Det finns verkligen ingenting i smaken som sticker ut eller ens är gott. Varje sked som åker in i munnen förstärker sinnesbilden av en grå sögglig massa vars smak för varje tugga minskar i direkt inverterad korrelation till en exponentialfunktion. Med andra ord; det är inte värt pengarna.

Såhär i efterhand upptäckte jag att det tyvärr finns en symbol på framsidan av förpackningen som indikerar att tårtan är vegan-vänlig. Det kan vara huvudorsaken till den urvattnat tråkiga smaken. Som alla sanna snackskonnässörer vet, är veganprodukter något man bör ta en bred omväg förbi i butiken. Med ytterst få undantag (som t.e.x vissa av Ben & Jerry’s glassar) är vegansnacks en spikrak enkelbiljett mot en destination där priset är högre och smaken är mycket, mycket sämre. Är du ute efter en njutningsbar snacksupplevelse rekommenderar jag dig starkt att stay clear of the vegan highway, om man säger så.

Almondy har varit ganska anonyma på sista tiden. Sedan den goda kladdkakan man gjorde i samspel med marabo har det kommit väldigt få nya produkter. En gång i tiden kunde man skryta med extravaganta tungviktare som mandeltårtan med jordnötter och kolasås(se kyrkogården), som märket tragiskt nog inte verkar producera längre, trots att produkten finns kvar på deras hemsida. Hoppas på ett ryck uppåt i kragen, och att produktchefen sparkas med omedelbar verkan så att man kan ta in nån som förstår hur snacks ska smaka och tillverkas.

Mitt betyg: 2.8
Köp den inte ifall du inte är vegan (om ens då).

Återköp: Verkligen inte

Samlat betyg:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.