Häagen-Dazs Mango & Raspberry

IMG_8278

Glenns Recension

Det är inte varje dag man stöter på en ny smak från Häagen-Dazs, och jag tror aldrig jag sett en fruktsmak från dem! Häagen-Dazs har imponerat med sina glassar i toppkvalitet, såsom Häagen-Dazs Salted Caramel och Häagen-Dazs Strawberries & Cream, och jag var mycket nyfiken på hur de skulle sköta en fruktsmak.

Det jag kan konstatera är att kvaliteten fortfarande är i toppklass, men oturligt nog tycker jag att glassen är alldeles för enformig för att hålla intresset. Detta brukar vara problemet med fruktglass – att glassen är homogen genom hela burken och smeten är en oföränderlig färg med exakt samma smak överallt utan något annat tillägg.

Nu är HDs Mango & Raspberry inte illa som tur är för lite variation finns det. Smeten är en röra av ringlor i smakerna av mango, hallon och grädde. Men det tar lite stopp där. Glassen har enormt med utrymme för mer variation! Varför kunde de inte ha i riktiga fruktbitar som med Strawberries & Cream? Eller något mer syltaktigt här och där? Kanske slänga i andra ingredienser som vit choklad?

Jag blir besviken av Häagen-Dazs. Glassen har otroligt stark potential men de missar målet när de gör glassen så enformig. Man vinner sällan på enbart kvalitet; någon innovationslusta krävs det åtminstone. Glassen tog mig lång tid att äta upp för jag tröttnade för snabbt på den varje gång jag återvände. Förhoppningsvis blir nästa försök från HD mer lyckat. De borde ta en titt på Ben & Jerry’s fullspäckade glassar med massor av variation och ingredienser. Det tillsammans med HDs kvalitativa råvaror skulle skapa den perfekta kombon, det tror jag.

Mitt betyg: 5.8

Återköp: Nej.

Dannes Recension

Alltid intressant när Häagen-Dazs kommer med ett nytt inspel. I det här fallet gör man ett försök att kombinera fruktsmak med gräddglass – en inte helt lätt kombo att lyckas med. Det finns många som försöker, men det är få gånger i mitt liv jag tycker en producent lyckats ro hem det med högt betyg. HD tillhör den tunna skaran som lyckats, se bara mästerverket Strawberries & Cream.

Precis som brorsan skrivit består smeten av silkeslen gräddglass och fruktiga syltaktiga virvlar. Jag delar dock inte hans åsikt om att det skulle vara en nackdel med homogen konsistens, tvärtom tycker jag det beror på humör. Ibland är det faktiskt rätt gött att BARA ha en len mjuk glasstextur utan chunky bitar som stör, och ibland vill man bomba munnen med en multidimensionell textur som ger helt annan mouthfeel.

Hur är smaken då? Här lyckas HD balansera perfekt på kniveggen mellan frukt och gräddighet. Smaken har den där tunga, dekadenta mjukheten av grädde samtidigt som den är pikant fruktig – imponerande! Smaken sitter klockrent och man kan känna alla element som finns beskrivna på förpackningen (vilket man definitivt inte kan med vissa produkter ehum, host, estrella grill cheddar).

Sammanfattningsvis är min första instinkt att det lätt hamnar på silvernivå, men det stämmer faktiskt att man tröttnar lite på smaken efter halva burken. För min del beror det dock inte på texturen, utan smaken i sig. Det är något med den som är väldigt mättande. Men god? Javisst!

Mitt betyg: 7.3
Det räcker till brons, men når inte riktigt silver

Återköp: Det finns bättre alternativ, men man ska inte säga aldrig

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.