Grandiosa Pan Pizza Classic

Grandiosa Pan Pizza Baked

Glenns Recension

Det är inte ofta jag köper panpizzor med den tjockare degen (bortsett kanske från de små Billyspizzorna), men jag fick ta modet i kragen och ge mig på en av Grandiosas två stora panpizzor. Jag har tidigare recenserat Grandiosa Pan Pizza Pepperoni Supreme, men Classic-varianten var faktiskt den första jag provade.

Precis som med Pepperoni Supreme så tyckte jag ingrediensmängden var ovanligt hög, bättre än deras så kallade ‘Xtra-Allt’ pizzor, men med tanke på den mycket tjockare bottnen så är det mer eller mindre ett krav. Och då botten är såpass dominant så känns det ändå som att pizzan kunde haft mycket mer på.

Botten är precis här som med Pepperoni Supreme det sämsta med pizzan. Allt degen gör är att ge helheten en obalanserad ratio. Det blir att man äter mycket mer deg än något annat, och vem vill egentligen göra det?

Men det är i stort sett allt det negativa jag har om pizzan. Skinkan och osten är av god kvalitet och som panpizza så sätter den en god standard. Där pizzan skiljer sig från Pepperoni Supreme är att den saknar pepperonikorven och paprikan. Jag trodde först att Pepperoni Supreme skulle bli den godare smaken men jag måste faktiskt ge den äran till Classic.

Anledningen till det ligger antagligen i att paprika inte passade in riktigt på pizzan, men även att denna Pan Pizza Classic fungerar väldigt bra som en grundpizza där man själv kan ösa på med pålägg. Det kopplat med den starkare smakprofilen sätter Classic snäppet över Pepperoni Supreme i mina ögon.

Mitt betyg: 6.3

Kombinera med: Allt möjligt! Pizzan har enormt med utrymme för variation och pålägg. Släng på mer ost, sås, precis vad du vill ha.

Återköp: Tvivelaktigt att jag köper en stor panpizza som denna över en ordinarie pizza, men det kan hända.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.