Estrella Ostbågar Sourcream & Onion

Dannes Recension

Av alla livsmedel måste jag nog kåra ost till min personliga favorit. Det är ett av få livsmedel jag inte skulle kunna tänka mig ge upp, och varje gång det kommer en ny produkt med ostsmak ser jag det som min plikt och skyldighet att prova den. Nyligen föll valet på en estrellapåse med ostbågar som smaksatts med den ultimata svennesmaken sourcream & onion.

Jag inledde påsen med med viss skepsis, då smaken sourcream & onion som sagt oftast har en betydande nivå av Svensson-lagom (dock inte lika jantelagigt blytung som lättsaltade). Man vet vilken typ av person som köper sourcream & onion. Alla har vi sett dem, strykandes försiktigt längs butikens hyllor. Det är personerna som alltid köper mellanmjölk, aldrig skulle våga ta klivet upp till hot-nivån på tacosalsa, och tycker svenska serier och filmer är bra. De är trygghetsnarkomanerna som hamnar ett hack högre upp på modighetsskalan jämfört med lättsaltat-maffian, men som fortfarande aldrig skulle köpa en påse Jalapeno poppers eller försöka sticka ut mer än grannen.

Det finns dock två undantagsprodukter när det gäller sourcreamsmaken. Två produkter som bryter mot den oskrivna lagomregeln, och vågar ta ut svängarna smakmässigt. Det är Lantchips Gräddfil, och Dorisos Sourcream. Den sistnämda kan dock enligt rykten vara svår att få tag på, eftersom Doritos håller på att begå det feta misstaget att byta ut den mot den betydligt sämre Red Bell Pepper. Ska man satsa på på estrellas ostbågspåse istället då?

Ja, min skepsis motbevisades efter att påsen öppnats med det patenterade “estrella-rycket” (d.v.s. öppnandet av påsen som man öppnar alla andra producenters påsar också). Smaken var intensiv nog, och faktiskt riktigt trevlig – t.o.m. godare än deras vanliga ostbågar. Estrella överraskar positivt, något man gjort ofta på sista tiden med tanke på deras lyckade västkustserie. Köprekommendation!

Mitt betyg: 7.1
Räcker till brons, inte illa!

Återköp: Det kan jag tänka mig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.