Doritos Red Bell Pepper

Dannes Recension

Vi har redan kårat märket som den rådande kungen på sveriges chipstron. Positionen är dock inte helt självklar. Efter fiaskot med Roulette, kommer den nya smaken Red Bell Pepper hjälpa Doritos att behålla ledningen?

Jag vet inte om det stämmer, men ryktet på instagram är att den här nya smaken är tänkt att ersätta smaken cool ranch/cool american/sour cream. Om det är sant så är det ett märkligt strategibeslut från Doritos, eftersom vi här på snackbro’s anser att cool ranch kammat hem toppbetyget av alla sveriges märken i sour cream kategorin. Ska man ersätta en sån succé så får man spela sina kort rätt så att ersättaren är minst lika bra..

Lyckas man med den bedriften? Definitivt NEJ.

Red bell pepper är en medelmåttig produkt på alla sätt. Smaken är klen och oinspirerad, och produkten saknar helt det där klöset av extravagans och förträfflighet som sweet chili pepper, nacho cheese och sour cream har. Här har man tagit ett tydligt kliv i sorglig OLW-riktning och jag förstår inte alls vad smakcheferna på märket håller på med. Det verkar som de gör sitt bästa för att rasera bilden av varumärket som en edgy outsider vars lite extremare smaker appelerar mot kunderna som fattar att CHIPS SKA SMAKA. Med de två senaste fiaskona håller man istället på att sänka bilden av märket totalt. And my faith in them is sinking with that ship. Vad håller ni på med, Doritos? Den enda logiska slutsatsen är att någon av cheferna har ett hemligt förhållande med nån ansvarig på OLW. Tragiskt.

Mitt betyg: 3.1
Total besvikelse. Långt under medel, det finns inget alls med smaken som sticker ut eller gör den speciell.

Återköp: nej, bortkastade pengar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.