Coop Mazariner

Dannes Recension

Det är väldigt sällan det händer. Jag talar inte om faktumet att man nuförtiden knappt kan hitta en person mellan 17 och 24 med bra klädsmak, utan snarare om hur ofta jag kommer hem från butiken med mazariner i påsen. Det är konstigt egentligen, för jag anser att mazariner är ett av de godaste och mest underskattade bakverken (trots min sparsamma inköpsfrekvens).

Vilken pensionist som helst skulle hålla med mig. Vad skulle de då tycka om coops variant? Gissnings bra, för det tycker jag. De spöade enkelt mazarinerna från Hägges, som tyvärr besvek med en glasyr som var hårdare än härdat stål.

Coops mazariner var mjuka, saftiga, och smakprofilen satt klockrent. Bra jobbat Coop!

Mitt betyg: 7.4
Halvvägs till silver. För full pott hade jag gärna sett lite mer experimentlusta. Till skillnad mot choklad eller glass så lider mazariner tyvärr ännu av en alltför konservativ inställning från producenterna.

Återköp: Säkert!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.