OLW Cheez Cruncherz Texas Ranch

Dannes Recension

OLW överraskar med en ny smak på ostbågar! And it’s about time om man frågar mig. Inget nytt har hänt i den kategorin på väldigt länge (om man bortser från att alla andra aktörer blivit totalt utdominerade av Humpty Dumpty). Är den nya smaken ett tecken på att OLW känner pressen och inser att man borde börja producera chips vars smak inte kräver ett elektronmikroskop för att upptäckas? Vi får hoppas det, let’s find out.

Vi kan börja med att konstatera att konsistensen är exakt samma som i deras två andra smaker av Cheez Cruncerz (vanliga och flamin’ hot – som jag båda faktiskt tycker är bra). Så det verkar vara kryddningen man ändrat på för att få till ranchsmaken. Både jag och brorsan gillar ranchsmak när det kommer till dip, så hur väl passar den för ostbågar?

Sådär, skulle jag säga. Den är inte på något vis äcklig, men för min del levererar smaken inte riktigt det där extra som tar den till en ny dimension eller full pott. Den är OK, men där tar det stopp. Jag upplever smaken ganska svårdefinerad. Svårt att placera den och vad man kan känna för element i den. Den är industriell på ett lite negativt sätt, till skillnad från t.e.x Santa Marias TEX MEX dip som är industriell på ett positivt sätt. Ostbågarna har en fin försmak men sedan dör det av alldeles för snabbt och det lämnar ett ofrivilligt tomrum till smaklökarna. Vissa produkter har verkligen bemästrat att bygga en smak som utvecklas och förändras genom tuggandet men den här påsen hamnar inte i den kategorin.

Sist men inte minst får vi som vanligt tillägga att OLW verkligen skulle behöva skruva upp styrkan på smaken. Med styrka menas inte hetta som i chili, utan helt enkelt hur mycket av smaken man kan känna när man äter produkten. Den är alldeles för snålt tilltagen. När ska ni lära er, OLW? Slutligen kan vi lika gärna avsluta med någon positiv egenskap av produkten. Den gör verkligen skäl av namnet Cruncherz. Glöm att höra vad karaktärerna i filmen/serien säger medan du äter. Subs är ett måste då man konsumerar! Passar också bra för att dränka ljudet av grannens irriterande barn som varje kväll förpestar ljudbilden genom att träna stenhårt inför världsmästerkapet i att härma sirenljud.

Mitt betyg: 5
Ett klockrent exempel på en produkt som är medelmåttig på alla sätt. Skulle nog kunna nå brons eller silver (speciellt ifall man anlitar mig som konsult).

Återköp: Tveksamt. Men man vet aldrig..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.