Manomasa Manchego & Green Olive

Manomasa Manchego & Green Olive

Glenns Recension

Det är på tiden att jag återigen riktar blickarna mot Manomasa, som överraskade mig med den förvånadsvärt goda, om något snålkryddade Manomasa White Cheddar. Det brittiska chipsföretaget har fler smaker att erbjuda, och här på spel kommer deras Manchego & Green Olive.

Jag gillar det Manomasa håller på med. De är i min syn det företag (som finns att köpa i Sverige) som gör mest uppfinningsrika produkter för tortillachips. Ja, till och med över Doritos. Det är synd bara att de inte kryddar chipsen lika ordentligt som Doritos, och det är deras största minuspoäng, men de är heller inte någon kryddsnyltare som OLW.

Så med nytänkande och intressanta smakkombinationer kommer Manomasa. Är denna smak lika bra som White Cheddar? Nej, personligen föredrar jag White Cheddar. Men de faller i stort sett i samma fallgropar. Båda chipsen har ovanliga smakkombinationer, men är för ojämnt och snålt kryddade.

Chipsen har en klar och tydlig smak av ost och av gröna oliver. Paprikasmaken är inte lika uppenbar. Den gröna olivsmaken är den mer dominanta smaken och jag hade själv önskat se en starkare ostsmak. Manomasas chipssorter verkar alla ha en unik chipsform och denna är rektangulär. Både formen och smaken gör sig mer lämpade till dippupptagning än White Cheddar, skulle jag säga.

Men precis som med White Cheddar lever inte Manchego & Green Olive riktigt upp till sin potential. Hade kryddmängden varit högre överlag samt ostsmaken mer dominant hade jag säkert kunna köpa dem igen.

Mitt betyg: 6.7

Kombinera med: En dipp som passar en smak av gröna oliver. Vitlök/lök hade säkert båda funkat, eller kanske till och med ostdipp.

Återköp: Nej, White Cheddar är ett godare alternativ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.