Anthon Berg Marsipanägg med Nougat

Anthon Berg Marsipanägg med Nougat

Glenns Recension

Glad Påsk från oss på Snackbros! Passande tider för att leta godis i butikerna, och här hittar man Anthon Bergs marsipanägg med nougat.

Äggen är ganska stora och dekadenta nog att inte småätas som lösgodis. Man blir ganska mätt på smaken efter ett eller två ägg, men inte på ett negativt sätt, mer att marsipanen är tung, sockrig och lyxig nog att ta kål på ens energi för en stund.

Godisäggen är definitivt mer åt det lyxigare ‘unna sig då och då’-hållet. En annan produkt som har extremt högkvalitativ marsipan är förstås Marabou Premium Fylld Marsipan. I mina ögon kommer inte riktigt nougatäggen upp i samma nivå, men det är inte långt ifrån.

Inte de mest lättätna, men definitivt bland de finaste av påskgodisäggen man kan hitta, åtminstone i vanliga matbutiker. Mums!

Mitt Betyg: 7.4

Återköp: Jag brukar föredra mer lättätet godis, men är jag sugen på marsipan och årstiden är rätt, så visst!

Dannes Recension

Jag måste erkänna direkt. I’m a sucker for marsipan! Jag måste också erkänna att jag inte tycker Anthon Berg är den bästa producenten av marsipanprodukter. Inte äcklig, bara ganska medioker. Lyckas Mr. Berg rycka upp sitt rykte och smak med de här nya påskäggen, fyllda med marsipan och nougat?

Man kan direkt konstatera att Anthons kulor är välfyllda. De feta äggen är tämligen stora, vilket bådar gott. Jag äter hellre ett större ägg sprängfyllt till bredden av smak än påse slappa småkulor vars säd verkat avdunsta redan innan Palmemordet.

Smaken på? Tja.. Typisk Anthon Berg stil. Det är ganska gott, men det blir aldrig något mer än så. Produktens individuella komponenter har grym potential men det är något med smaken som aldrig kommer till sin fulla rätt. Synd.. Jag håller med brorsan till 100%: Satsa på den SUPERBA Marabou Premium Marsipan istället.

Mitt Betyg: 6.8
Nästan bronsklass, men jag kan bara inte placera produkten där ännu. Potentialen finns dock!

Återköp: Troligtvis inte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.