Marabou Kex

Dannes Recension

Marabou har nyligen släppt en crossover med det något oinspirerande namnet Kex. Är produktens smak lika tråkig som namnet? Absolut inte, om man frågar mig!

Jag är personligen ett fan av Marabous choklad. Brorsan lyckas hitta nån konstig bismak med den som han inte gillar, men för min del har jag inget att klaga på. Visst, den nåt inte upp till Lindt-nivå, men definitivt god!

Det är därför extra intressant när de släpper crossovers med andra produkter. Alla experiment är inte goda (som t.e.x att blanda choklad och lakrits), men ofta får de till det ganska bra. Ibland lyckas man t.o.m få in riktiga fullträffar som med Marabou Digestive eller LU-kex. Hur mäter sig då den här produkten mot tidigare giganter?

Bra, skulle jag säga. Min rädsla innan smakprovet var att man inte satt proportionerna choklad vs kex rätt. Kakan kändes misstänksamt lätt, vilket fick mig att tro att man använt för mycket kex och för lite choklad. Till min stora glädje motbevisades tesen då jag öppnade förpackningen och tog första uggan. Klockrena proportioner! Den är chokladig nog, men spetsad med lite kex för att få lite djup i smaken och intressant mouthfeel. Den enda vetenskapligt accepterade slutsatsen av att produkten känts för lätt är att omkretsen på testpersonens biceps måste ha vuxit markant.

Mitt betyg: 7.5
En chokladprodukt som är väl värd att prova, för alla de som klarar av Marabous choklad

Återköp: Det kan ske!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.