GB “Gräddglass” Morotskaka

Dannes Recension

Svenska tillverkare håller precis på att vakna upp efter att ha insett att Ben & Jerry’s vet hur man gör extravagant god glass (till skillnad från dem). Det har tagit några år för dem att fatta, men nu börjar det äntligen hända saker. De tråkiga och konservativa smakerna börjar få sällskap av mer experimentlusta och kreativitet.

Ett företag som hakat på är GB “Gräddglass”. Citat-tecknen är nödvändiga, så länge GB envisas med den oärliga praxisen att blåsa in luft och manipulera sin gräddglass för att tjäna mer pengar och använda mindre råvara. Det märks direkt när ett företag håller på med sådana där myglande fasoner, genom att jämföra förpackningens vikt med en tillverkare som använder RIKTIG omanipulerad gräddglass (som t.e.x B&J eller Haägen Dasz). Trots att förpackingarna är lika stora så väger GB’s ungefär hälften så mycket – vilket naturligtvis också märks på smaken.

Vi kan börja med att titta lite på förpackningen och marknadsföringen av produkten. Redan på framsidan hittar jag något som direkt gör mig skeptisk. “Fikaglass” kallar man den. Vad innebär det då? Att det är kaffe i den? Det framgår inte, men gissningsvis är det en del av en dålig marknadsföringsplan för att försöka göra produkten unik på något sätt. I övrigt har jag inget att klaga på vad gäller förpackningen.

Vidare till smaken. Glasssmeten smakar väldigt kryddig, nästan örtig. Det ger mer en känsla av julafton, än just morotskaka. Vidare så hittar jag inte en enda bit av morot i hela glassen. De utlovade bitarna kaka är snålt små, ungefär till storleken av ärtor. Såsen verkar vara lågkvalitativ kolasås, och den utlovade glasyren som man tydligt kan se på framsidan hittar jag ingenstans. Det här är inte bara en flagrant blåsning av konsumenten i värre stil än Estrellas Grill Cheddar – det är också ett tragiskt hån av all morotskaka. GB drar här ner byxorna på alla som luras att köpa produkten och jag hoppas innerligt att någon svarar genom att dra GB inför konsumentombudsmannen för falsk marknadsföring. Man får verkligen inte vad man tror man ska få. SHAME!

A word of advice till alla glasstillverkare som försöker sig på sånt här. Om ni VERKLIGEN är intresserade av att tjäna pengar så borde ni istället satsa på att göra produkterna så dekadenta och goda som möjligt. Satsa på så högkvalitativa råvaror som möjligt och sluta mygla med dem för att skära kostnader. Tryck i så mycket av dem som det går i burken, istället för att göra bitarna absurt små och snåla med dem. Ha större degbitar av äkta morotskaka, där man faktiskt kan känna att det ÄR morotskaka. Finns det glasyr på bilden så ska det fan va glasyr i glassen också. Det är en av de viktigaste delarna av morotskakan och det finns ingen anledning att skippa den. Tvärtom! Det som ni håller på med nu, gör kunder nyfikna och man kanske köper burken en gång, men aldrig mer då man inser att man blivit blåst och att det smakar fake och industriellt. Följer man mina råd däremot, så kommer kunderna köpa inte bara en gång, utan typ 20 gånger. Bygg upp ett rykte av kvalitet, äkthet, ärlighet och dekadens, istället för att försöka skära kostnader och lura konsumenten. Vill ni lära er hur man gör en bra fusion mellan morotskaka och andra efterrätter, schemalägg ett besök på Amerikanska The Cheesecake Factory och beställ deras carrot cake cheesecake. Gör sedan samma sak fast med riktigt högkvalitativ glass (inte er industriella dynga). Glöm inte tacka mig sedan med 10% av intäkterna, de kommer nämligen inte få plats i ert kassavalv.

Mitt betyg: 1.5 Solklart bottennapp. Konsumenten blir blåst på alla sätt som går

Kombinera med: Den skulle passa bra utsmetad över GB glass VD’s bilruta

Återköp: Knappast. Jag föredrar produkter som inte ljuger mig rakt i ansiktet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.