Gårdschips Piri Piri & Rostad Vitlök

Dannes Recension

Gårdschips verkar ha nischat in sig på en smal del av vår enorma chipsmarknad. Erfarenheten är att man hittills satsar på mindre påsar med mycket smak, hög chipskvalitet och ovanliga kombinationer – ett väldigt lyckat beslut om man frågar mig. Alla nykomlingar som kan ta marknadsandelar från de inkompetenta snålkryddarna OLW ser jag som något positivt. Gemene man måste få upp ögonen för andra märken som har vett nog att tillverka chips som faktiskt smakar något.

Och smaken i det här fallet är inte alls illa! “Angenäm” hetta står det t.o.m på förpackningen. Vem under 67 använder det ordet? Det finns bara två typer i mina ögon; hipster eller pensionist. Det är ett konstigt ordval (som jag aldrig hört en ungdom eller arbetarklassperson använda), som normalt direkt skulle göra mig skeptisk. Om en tillverkare beskriver hettan som angenäm så skulle det får mig att gissa att den är så svag att man knappt kan urskilja den. I fallet med gårdschips vågar jag dock chansa på påsen. Man har tydligt visat med sin förpackningsdesign och marknadsföringsstrategi (med att t.e.x ange odlingsåkerns koordinater och odlarens namn på förpackningen) att man med blytung fot styrt in på hipsterhuvudleden. Det ser jag som positivt! För trots de flesta hipsters ytterst tveksamma val av kläder och att ha ribbstickad mössa på sig inomhus 24/7 356 så kan jag inte neka till att de oftast besitter en uppskattad kompetens att göra kreativa och bra spetsprodukter.

Det stämmer verkligen att hettan är angenäm. Den rostade vitlöken passar perfekt med piri pirins karaktär, och smaken är påfallande Asiatisk. En annorlunda och god touch som en erfaren Asienresenär som mig uppskattar. En intressant anekdot om skillnaden mellan västerländsk och asiatisk snackskultur blev väldigt tydlig då jag besökte en biograf under utbytesstudier på Nanyang Technological University i Singapore. Biografen hade två val av snackstillbehör. Popcorn, eller rostat torkad fiskskinn.. Vad skulle du välja?

Mitt betyg: 7.5
En annorlunda och uppskattat kombination som sträcker sig en bra bit in över bronsnivå!

Kombinera med: Jag hade rekommenderat ranchdipp

Återköp: Inget planerat, men det kan definitivt hända

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.